Temmuz ayına dikkat ! Ertelendi..

Firatt35

Katılımcı Üye

İsim
Fırat
Araç
Golf 2014
Selamlar dostlar
İnternette bir habere denk geldim, paylaşmak istedim.. Bence geç kalınmış bir şeydi.
Fiyatlarda da bir hareketlilik olabilir.

Türkiye'de sıfır km araçlarda güvenlik tedbirleri ve teknolojileri olmak zorunda. Aksi takdirde sıfır km araclar 7 temmuzdan itibaren satılamayacak. Bu nedenle bayiler sıfır araçları elden çıkarmak için kampanya düzenlemeye başlayacak

📍 BU ÖZELLİKLER OLMAK ZORUNDA

Yeni dönemde araçta olması gereken özellikler şöyle sıralandı:

📌Acil durum frenleme sistemi

📌Sürücü yorgunluk sistemi

📌Kaza yeri kaydedici

📌Ani frende flaşör desteği

📌Akıllı hız yardımı

📌Geri görüş kamerası

📌Kör nokta uyarıcı sensörü

Ekli dosyalar

• IMG_9878.jpeg
    IMG_9878.jpeg
    151.4 KB · Görüntüleme: 13

yani devlet artık arac alacaksan full donanımlı alacan yada almayacan dıyecek
Avrupa birliğine girmeden plaka degıstırdıgımız gibi

Kulağa çok acayip gelse de doğru haber. Sektördeki bölge satış müdürü arkadaşımdan bizzat biliyorum. Kampanyalar yakındır.

Bu özellikleri olmayan

Egea araca ankara fiat bayisinde bugün temiz 500 bin teklif ettim telefonda

Üzerine 30 bin liralık ta zorunlu aksesuar hediyesini şart koştum (cam filmi kaput koruma vsvsvsvs)

Gün olur devran döner baltanın sapı........... böyle ....???

Kabul edip Geri dönerlerse ?

Sizi sıraya yazdım . (Reno clio , dacia stepway aynı tekliflerle sırada)

Keyfime göre sıradan seçip 500 bin sallarım diycem)

Böyle bir uygulama olması güzel, en azından artık insanlar araç seçerken güvenlik donanımları tam olacak lakin yollarda binlerce hayalet araç var, adamın stop sinyal far hiçbiri yanmıyor, düz bile gitmiyor bazıları, potansiyel risk teşkil eden araçlar trafikten temizlenmedikten sonra bence bu uygulamanın çok ta bir amacı kalmıyor.

Eski, hurda araçlara tekrardan teşvik verilmeli, öncelikle onların yollardan temizlenmesi gerek..

Böyle bir uygulama olması güzel, en azından artık insanlar araç seçerken güvenlik donanımları tam olacak lakin yollarda binlerce hayalet araç var, adamın stop sinyal far hiçbiri yanmıyor, düz bile gitmiyor bazıları, potansiyel risk teşkil eden araçlar trafikten temizlenmedikten sonra bence bu uygulamanın çok ta bir amacı kalmıyor.

Eski, hurda araçlara tekrardan teşvik verilmeli, öncelikle onların yollardan temizlenmesi gerek..
Bunu bayiler 2018de olduğu gibi lehine çevirirler ne yazık ki 🙂

• Beğen
Tepkiler: SCC
Güzel uygulama, şu eski hurda araçlarda bir şekilde trafikten kaldırsalar.

Hepsini iptal ederiz ettirmek siteyenler adını listeye eklesin. :D

Selamlar dostlar
İnternette bir habere denk geldim, paylaşmak istedim.. Bence geç kalınmış bir şeydi.

Türkiye'de sıfır km araçlarda güvenlik tedbirleri ve teknolojileri olmak zorunda. Aksi takdirde sıfır km araclar 7 temmuzdan itibaren satılamayacak. Bu nedenle bayiler sıfır araçları elden çıkarmak için kampanya düzenlemeye başlayacak

📌Kaza yeri kaydedici

📌Akıllı hız yardımı

📌Geri görüş kamerası

Bu bahsettiğiniz 2024 de üretilecek araçlar için geçerli Avrupa içindi Türkiye yi bilmiyorum. Güvenlik amaçlı olacak hız uyarısı falan. Türkiye’de doğru dürüst tabela ve yolları sağlıklı olmadığı için pek çalışacağını sanmıyorum.

Hahaha iyi oldu be retrofit işiyle uğraşmayiz özellikle kör nokta front assist bal kaymak

Bu bahsettiğiniz 2024 de üretilecek araçlar için geçerli Avrupa içindi Türkiye yi bilmiyorum. Güvenlik amaçlı olacak hız uyarısı falan. Türkiye’de doğru dürüst tabela ve yolları sağlıklı olmadığı için pek çalışacağını sanmıyorum.

Araç 2023 de olsa bayide 0 olarak yatıyorsa o tarihten sonra satılamayacak bu standartları karşılamadığı için.
Türkiye'de tabela ve yolların sağlıklı olmadığına katılmıyorum. Birçok ülke gördüm ve birçok ülkeden misafirim oldu; bana göre de misafirlerime göre de genel kanı yollarımızın iyi olduğu. Özellikle şehirler arası yollar gerçekten başarılı.

Köy/kasaba yollarında da fena değiliz fakat Fransa'dan yazdığınızı göz önünde bulundurarak bir Avrupa değiliz.

Selamlar dostlar

📌Kaza yeri kaydedici

📌Akıllı hız yardımı

📌Geri görüş kamerası

150 promil alkollü adama

160-170-180 le virajlara dalana

Takip mesafesini korumayana .

Makaslayana

Lambasız kontrollü kavşağa +80 le girene

Bu özelliklerin hicbirisi fayda etmez.

İçlerinde en faydalı gözüken Kör nokta bile fayda etmez . Adam zaten sol- sağ aynaya bakmıyor . Aynadaki sarı işarete mi bakıcak.

Bizim golflerdeki

Yorgunluk algılandı uyarısı

Bunu ekranda görüpte aracını tır parkına çekip 2 saat uyku düzenine gecen varmı TR de ?

Yada ets tur mobil uygulamadan en yakın otele gidip konaklama yapıcak vatandaş mı var ?

Acc / serit takip ???

İddia ediyorum bu özellikler direksiyondaki adamı gereksiz rehavate sokan , nasıl olsa araba kendi kendine takılıyo dedirtip. Miskinlik yapan özellikler.

Hatta şunu dogrulayana helal olsun.

Acc yi gectim

Normal cruise control ?

Sabit 120 gidiyorsunuz.

Önünüze kamyon denk geldi

Aynaya baktınız sol arkadanda araç geliyor. (180 civarı basmış)

Sırf cc yi devreden çıkarmamak için

Sola ani çıkıp 150-160-170 basıp arkadan gelen kıcınıza yapışmadan

Kamyonu sollayıp sağ seride girmek

Cc devre dışı kalmadı ! Başımız göğe erdi.

Araç 2023 de olsa bayide 0 olarak yatıyorsa o tarihten sonra satılamayacak bu standartları karşılamadığı için.
Türkiye'de tabela ve yolların sağlıklı olmadığına katılmıyorum. Birçok ülke gördüm ve birçok ülkeden misafirim oldu; bana göre de misafirlerime göre de genel kanı yollarımızın iyi olduğu. Özellikle şehirler arası yollar gerçekten başarılı.

Köy/kasaba yollarında da fena değiliz fakat Fransa'dan yazdığınızı göz önünde bulundurarak bir Avrupa değiliz.
Su an için turkıye nin yolları çoğu Avrupa ülkesinden daha iyi konumda

Son durum..

Ekli dosyalar

• IMG_0067.jpeg
    IMG_0067.jpeg
    169.9 KB · Görüntüleme: 29
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt