1.0 aracımda cıkan sorun

owundy

Yeni Üye
İsim
emre
Araç
polo
arkadaşlar aralık 2023'te 30bın km de polo 1.0 benzinli araç aldım henuz 4 bın kılometre oldu bugun ısıklarda araç motor ısıgı 5-6 kere yanıp söndü araç çekısten dustu sonra araç duzeldı kapadım tekrar çalıştırdıktan sonra yıne aynı sey yapmaya basladı devırı 2bını gectıgımde motor gucten dusuyor motor lambası yanıp sonuyor sonra gazı alıyor ama 100 km hıza kadar cıkabıldım sorunsuz aynı zamanda ekrandada start stop eror hatası var daha önce yaşayan varmı servise randevu aldım 3 gune ama ne kadar masraf cıkar korkuyorum acıkcası

Geçmiş olsun öncelikle.
Yani bir çok sebebi olabilir. Sayabiliriz hatta bayağı parça. Sayıp korkutmak istemedim ben şahsen.

arkadaşlar aralık 2023'te 30bın km de polo 1.0 benzinli araç aldım henuz 4 bın kılometre oldu bugun ısıklarda araç motor ısıgı 5-6 kere yanıp söndü araç çekısten dustu sonra araç duzeldı kapadım tekrar çalıştırdıktan sonra yıne aynı sey yapmaya basladı devırı 2bını gectıgımde motor gucten dusuyor motor lambası yanıp sonuyor sonra gazı alıyor ama 100 km hıza kadar cıkabıldım sorunsuz aynı zamanda ekrandada start stop eror hatası var daha önce yaşayan varmı servise randevu aldım 3 gune ama ne kadar masraf cıkar korkuyorum acıkcası
çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum aracın bakımını falan mı aksattınız

Öncelikle geçmiş olsun.

Araç Limp yani kurtarma moduna alıyor belliki, obd ile araca bağlanılıp bakılması lazım ilk etapta, sonrasında zaten aracın garanti kapsamında olduğunu düşünüyorum, servise başvurmanızda fayda var.

Belki basit bir parça belki çok komplike bir parça, buradan bir şey ne yazıkki söyleyemeyiz, hem mekanik hemde yazılımsal kontrol edilmesi gerek.

Akü + kutubaşında bir tane start stop soketi var oraya bi baksana belki parça takmışlardır senden önceki sahibi

Aracım golf bende sürekli stop ediyor dokunmatik ekrandan her zaman iptal etmekten üşendiğim için soketi sökmüştüm arıza verdi hemen uzun süre arıza ışığı yanıyorsa belli süreden sonra araç kendini korumaya koyar yine de emin değilim bakmakta fayda var

Aracım golf bende sürekli stop ediyor dokunmatik ekrandan her zaman iptal etmekten üşendiğim için soketi sökmüştüm arıza verdi hemen uzun süre arıza ışığı yanıyorsa belli süreden sonra araç kendini korumaya koyar yine de emin değilim bakmakta fayda var
sorun sadece start stop olsa cozulur ancak performansdan dusuyor arac

Start stop soketi çekilse bile arıza sayılır ve belirli bir deviri geçmez araç çekişle alakası yok sadece o bir koruma
Hocam start stop soketi dediğiniz soket yanılmıyorsam akünün voltajını izleyen ve bunu start stop sistemine ileten bir soket. Bu soketin sökülmesinin aracı limp moda düşüreceğini sanmam, zira start stop sistemi iptal etmek için bu soketi söken veya çeşitli aparatlarla kandıran bir çok insan var.

Hocam start stop soketi dediğiniz soket yanılmıyorsam akünün voltajını izleyen ve bunu start stop sistemine ileten bir soket. Bu soketin sökülmesinin aracı limp moda düşüreceğini sanmam, zira start stop sistemi iptal etmek için bu soketi söken veya çeşitli aparatlarla kandıran bir çok insan var.
Evet ama yeni araçların sistemini bilmiyorum o sökülmüş arızalı vs olabilir ve sonuçta bir arıza Bmw araçta direksiyon kilit sistemi için aracı çalıştırmıyor bile bakmakta fayda var sadece bir ihtimal diye demiştim

Evet ama yeni araçların sistemini bilmiyorum o sökülmüş arızalı vs olabilir ve sonuçta bir arıza Bmw araçta direksiyon kilit sistemi için aracı çalıştırmıyor bile bakmakta fayda var sadece bir ihtimal diye demiştim
Elbet ihtimal olabilir, en sağlıklı şekilde teşhisi obd taraması verir diye düşünüyorum.

hayır bendeyken aksamadı temmuz 2025 demıslerdı bakım ıcın
Ufak bir sebepten de olabilir, mesela benim önceki aracımda hava akış hortumunda ufak bir yırtık olduğu için motor lambası yakmıştı daha 70 bin km de. O yüzden bilgisayara bağlanmadan kötü düşünmeyin.

Geri
Üst Alt