Vitesi N veya P konumuna aldıktan sonra direksiyonda titreme

Akman61

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf 7,5 1.6tdi
Bazı zamanlarda her zaman değil frene basıp vitesi N ye alıyorum el frenini çektikten sonra direksiyon da titreme oluyor ve bu titreme fren pedalındada oluyor sesli bi şekilde şanzıman zannettim dışardan çıkıp kaputu açıp dinledim dışardan hiç ses yok kendi bakım yaptırdığım ustama gittim 1 defasında gittiğimde o sesi yapmadı ama coiliver dan yapabileceğini söyledi sadece n konumuda değil P konumundada yapıyor bunun hakkında tecrübesi veya bilgisi olan abilerim kardeşlerim varsa yardımcı olabilir misiniz?

N de ayak frende el freni çekildikten sonra ayak freni bırakılıp yük el frenine bindirilir, sonra P park konumuna alınır. Böylece şanzıman dişlilerine yük binmemiş olur.

Upvote 0
Coilover ile olayın hiç bir alakası yok :D Aracın süspansiyonu zeminle kabin arasındaki titreşimden sorumlu, motordan gelen titreşimle bir bağıntısı yok.

Bu titreme; araç yükünü şanzımana bindirmenizden kaynaklı olabilir. DSG gibi çift kavrama şanzımanlarda P moduna alındığı zaman kalın bir mil dişli kutusunu dönmeyecek şekilde kilitler fakat bu dişlilere aracın yükünü bindirirseniz bir titreme hissederseniz, hatta bu durumda P den N ye alırken biraz zor geçer. Bir dahaki sefere dik yerlere park ettiğinizde ilk önce N sonra el freni çekin, ardından freni bırakın, sonra P ye alın ve aracı kapatın.

N konumundaki titreme neden kaynaklı olur onu bilmiyorum, şanzıman kulakları (öyle bir parça varmı bilmiyorum, mercedeslerde oluyor) kaynaklı olabilir belki.

Bir diğer ihtimal de motor kulağı olabilir, her viteste titreme var ise.

Upvote 0
@DifferenceCan hocam az önceki arkadaşta aynısını söyledi ben sanayi esnafıyım dediğiniz tekniği ben 15 yaşımdayken uyguluyordum bu araç 2 senedir bende bir kere bile P den N ye zor geçirmedim ona göre park ettim aracımı tecrübeli bilen birisi yaşamış birisi cevap verdi diye seviniyorum bildirim geldiğinde

Upvote 0
@DifferenceCan hocam az önceki arkadaşta aynısını söyledi ben sanayi esnafıyım dediğiniz tekniği ben 15 yaşımdayken uyguluyordum bu araç 2 senedir bende bir kere bile P den N ye zor geçirmedim ona göre park ettim aracımı tecrübeli bilen birisi yaşamış birisi cevap verdi diye seviniyorum bildirim geldiğinde
yardımcı olabilir misiniz demişsiniz, insanlar bildiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyor hocam. sanayi esnafıysanız bizden daha iyi bilirsiniz, bize neden soruyorsunuz o halde.

Upvote 0

Geri
Üst Alt