Otomatik Aydınlatma Sorunu

eneshafiz

Yeni Üye
İsim
Enes
Araç
Passat
Herkese merhaba,
Geçen araçta bir şeyler değiştirirken farkettim ki far anahtarını otoya getirdiğim zaman gece gündüz kısa farlar yanıyor. Bunu düzeltmek için hangi kanala girmem lazım? Not: coming home özelliği sadece akşamları çalışıyor yani sensörde sorun yok gibi.
Bir de viraj aydınlatması da iptal olmuş (sis farın yanındaki lamba artıkyanmıyor). Onun kanalı sis kanalı ile aynı mı yoksa farklı mı?
Bunu yapmadan önce autoscan yapmayı unuttuğum için geçmişine dönemiyorum.
Araç Passat 2017 comfortline paket.
Şimdiden teşekkürler

Galiba gündüz farı olarak normal farlarda etkin olarak çalışıyor, bazı ülkelerin regülasyonları o şekilde çünkü, sizde yanlışlıkla o kısmı seçmiş olabilirsiniz. DRL ile ilgili satırları kontrol edin, genelde almanca fakat çeviri ile bakabilirsiniz. DRL on low beam gibisinden bir kodlama aktif olabilir.

Sis farı neden dönüşlerde çalışmıyor bilmiyorum, muhtemelen DRL yi düzelttiğinizde o da düzelecektir.

Upvote 0
Galiba gündüz farı olarak normal farlarda etkin olarak çalışıyor, bazı ülkelerin regülasyonları o şekilde çünkü, sizde yanlışlıkla o kısmı seçmiş olabilirsiniz. DRL ile ilgili satırları kontrol edin, genelde almanca fakat çeviri ile bakabilirsiniz. DRL on low beam gibisinden bir kodlama aktif olabilir.

Sis farı neden dönüşlerde çalışmıyor bilmiyorum, muhtemelen DRL yi düzelttiğinizde o da düzelecektir.
Hocam ben onu fotoğrafta gösterdiğim yerden değiştirmiştim. Lights yerine Lamps seçeneğini seçince normal farlar yanmaya başladı. Ama sonra bunu bir daha değiştirince sönmedi.
Bundan önceki sorun sis farları gündüz farı olarak yanmasıydı. Lamps ı seçince sisler söndü ama normal farlar yandı sonra bir daha düzeltemedim.

Ekli dosyalar

• 20240518_163925.jpg
    20240518_163925.jpg
    95.7 KB · Görüntüleme: 4
Upvote 0
Hocam ben onu fotoğrafta gösterdiğim yerden değiştirmiştim. Lights yerine Lamps seçeneğini seçince normal farlar yanmaya başladı. Ama sonra bunu bir daha değiştirince sönmedi.
Bundan önceki sorun sis farları gündüz farı olarak yanmasıydı. Lamps ı seçince sisler söndü ama normal farlar yandı sonra bir daha düzeltemedim.
evet hocam tahminim doğru, siz gündüz farı kodlamasını kısa farlara çevirmişsiniz o yüzden o şekilde.

b8 comfort passatlarda zaten sisin yanındaki küçük kısım kendi gündüz farı oluyor. sönmesinin sebebi farlar açılınca kapanıyor olması o kısmın.

Upvote 0

Geri
Üst Alt