Tatilde yakıt harcaması

Mustahsil

Yeni Üye
Araç
2020 Golf 1.5 Comfortline
Merhaba, paylaşmak istedim, aracım 2020 Golf 1.5 Tsi tatil yolunda 1230 km yol yaptım toplam 2.960 tl benzin yakmışım. Km.2.40 tl. yapar. 2 kişi ,valizler ve klimayıda kullandığım düşünülürse yorumunuz nedir merak ediyorum.
Teşekkürler

hiz da önemli 90 in altında giderken 5 litrenin altına düşüyor 110 ve üstü felan 6 litreyi geçiyor bu kadar km 90 la çekilmez tabii

benzin 41 den alinmis olsa 72 litre yakmışsin bu da 1 litre ile 17km gitmiş oluyorsun arabanın yakit verisi nedir bilmiyorum bilen iyimi kötü mu cevaplar tl olarak hesaplarsak yanılıriz

Bu hesapla 100 km. 5.8 lt yakmış. Genel hız ortalamam 100 km di.
Ama toplam km nin 150 km si şehir içinde kullanıldı. Bence uzun yolda 100 km de 5.5 litre yakıyor. Yorumlarınızı merak ediyorum
Saygılar

Clima açık. 120-150 km hız ile 7-8 litre net yakar.
Yol gelir 200 yaparsın. Sonra soğutursun.
Şehir merkezi EDS gelir 70 sabitlersin.Meselaa
Yaksın ne yakacaksa. sağ salim gidin gelin. 1 litre az 2 lt fazla artık bitti o hesaplar

Saygılar

Türkiye yollarında Hyper Miling dediğimiz tek depo ile maksimum verim elde edilecek şekilde sürüş yapmak oldukça zor, ya yokuş iniyoruz ya yokuş çıkıyoruz, ya 70 sabit EDS denk geliyoruz(yokuş aşağı :) ) ya da yeri geliyor fırsat bu fırsat diyip yapıştırıyoruz(müsait yol bulmak oldukça zor olduğu için). Hal böyle olunca arabada tam verim vermiyor yakıt konusunda. Tam siz tüketimi ve hızı optimal dereceye getiriyorsunuz, bu seferde ne yapmak istediğini bilmeyen kararsız araç trafiğine denk geliyorsunuz, sonra basıp çekince tüketim yine tavan :D.

Ben ne zaman kassam daha fazla yakıyorum.

Yollarımızda zaten çoğunlukla yoğun trafik, bayram önceleri ekstra bir yoğunluk da oluyor. Az da olsa boş yolu bulunca acımıyorum Allah ne verdiyse basıyorum. Dolayısıyla uzun yolda ortalamam 100 km de 9-10 litreler civarında dolaşıyor yıllardır. ( 2019 Skoda kodiaq 1.5 tsı).

Türkiye yollarında Hyper Miling dediğimiz tek depo ile maksimum verim elde edilecek şekilde sürüş yapmak oldukça zor, ya yokuş iniyoruz ya yokuş çıkıyoruz, ya 70 sabit EDS denk geliyoruz(yokuş aşağı :) ) ya da yeri geliyor fırsat bu fırsat diyip yapıştırıyoruz(müsait yol bulmak oldukça zor olduğu için). Hal böyle olunca arabada tam verim vermiyor yakıt konusunda. Tam siz tüketimi ve hızı optimal dereceye getiriyorsunuz, bu seferde ne yapmak istediğini bilmeyen kararsız araç trafiğine denk geliyorsunuz, sonra basıp çekince tüketim yine tavan :D.

Ben ne zaman kassam daha fazla yakıyorum.
Bu hyper miling olayı en iyi trafiği olmayan şehirlerde yapılıyor.

Bir ara bayağı kafayı takmıştım,
14 km lik işe gidiş rotamda 20 den fazla kırmızı ışık olmasına rağmen
3.6 lt ortalama ile işe gidiyor,
aynı yolu 4.9 lt ortalama ile eve dönüyordum.

1.2 tsi manuel vites için konuşuyorum.
20240612_002125.jpg

Son 2 yıldır aracı bu kadar uzun kullanamadığımdan bu verileri göremiyorum tabi, genelde 1-2 km yi aşmayan sürüşlerden dolayı şuan 6 - 6.5 lt arası ortalamam

Merhaba, paylaşmak istedim, aracım 2020 Golf 1.5 Tsi tatil yolunda 1230 km yol yaptım toplam 2.960 tl benzin yakmışım. Km.2.40 tl. yapar. 2 kişi ,valizler ve klimayıda kullandığım düşünülürse yorumunuz nedir merak ediyorum.
Teşekkürler
İyi ortalama.bende 1.2 tsi dsg uzun yolda iki kisi var valizle 5 .0 ortalama var . Max hizim yola gore 130. Bu ortalamayi kasarak aliyorum. Rahat biraksam 6 litre . Cokta şeyyapmamak lazim 😄

2023 1.0 etsi çokta dikkat etmedim araçta tek kişi, Bayramda 2000km kadar yol yapıcam onu da atarım, ama buraya göre etsi başarılı gibi

WhatsApp Image 2024-06-12 at 13.17.57.jpeg

Hız limitleri dahilinde kullanıldığı zaman gerçekten az yakıyor bu 1.0 ve 1.0 e-tsi motorlar.

Tam sakin sürücü dostu.
Mild hybrid ilk kalkışta falan destek oluyormu, veya sabit hızda giderken kendi başına sürünebiliyormu, sadece ayağı gazdan çekince kapanıyorsa pek te bir tüketime etkisi olacağını sanmam. Rölantide 1 saat çalışsa 1 litre yakmıyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Mild hybrid ilk kalkışta falan destek oluyormu, veya sabit hızda giderken kendi başına sürünebiliyormu, sadece ayağı gazdan çekince kapanıyorsa pek te bir tüketime etkisi olacağını sanmam. Rölantide 1 saat çalışsa 1 litre yakmıyor çünkü.
Hiç bilmiyorum çalışma mantığını E-tsi lı Golf8'im olmadı...
Eşim kandırdı puretech motor Astra almış bulunduk.

• Beğen
Tepkiler: SCC

Selamlar 1.4 tsi 122 lik aracımla dün 4 kişi klima açık 400 km yol yaptık 6.5 litre yakıt yakmış aracımda katalizör yok bunun yakıta etkisi ne kadar

Geri
Üst Alt