Farda kalan folyo lekesi için yardım

caglarsph

Üye
İsim
Çağlar
Araç
Golf
Arkadaşlar merhaba. Bu gün farımda takılı olan folyo nun bir kısmı kalktığı için elimle sökmeye başladım daha sonrasında olan şey şuydu IMG_4025.jpeg

elime yapışkan hissiyatı vermiyor tırnağıma takılmıyor. Yapışkan izi ama anlayamadığım şekilde plastiği ile özdeşleşmiş gibi. Bir kısmında cif uygulaması yaptım çıkarttı ama cif ileride aşındırdığı için sorun yaratır mı bilemediğim için bıraktım. Nasıl bir yol izlemeliyim

Ekli dosyalar

• IMG_4024.jpeg
    IMG_4024.jpeg
    118.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4023.jpeg
    IMG_4023.jpeg
    115.2 KB · Görüntüleme: 10

IPA kullanarak temizleyebilirsin. Kullandığın bezin tırtıklı ve sert olmamasına dikkat et yeterli.

Upvote 0
Teşekkürler. Sadece endişem şu elimle o izi hissetmiyorum. Beze takılmıyor elim yapışmıyor. Yani sanki aşındırmadan çıkması mümkün değil gibi işe yarar mı acaba
IPA temizler fakat güzel bir maskeleme yapmanız gerek. Kaportaya sıçramasın. Boyaya zarar verebilir. İşlemden sonra bol suyla iyice durulayın. Eldivensiz kullanmayın. Başka canlıların temas edebileceği şekilde dökmeyin. İşlem sonunda ellerinizi de iyice durulayın. Gözlere de dikkat edin.

Upvote 0
İpa boyaya kolay kolay zarar vermez camlar için sürekli kullanıyorum. Temizlik tineri bile sonradan boyanmadıysa boyaya zarar vermiyor. Detailingciler temizlik tineri (m600-m700) ve ipayı koruma öncesi boya yüzeyini arındırmak için kullanıyor.
IPA temizler fakat güzel bir maskeleme yapmanız gerek. Kaportaya sıçramasın. Boyaya zarar verebilir. İşlemden sonra bol suyla iyice durulayın. Eldivensiz kullanmayın. Başka canlıların temas edebileceği şekilde dökmeyin. İşlem sonunda ellerinizi de iyice durulayın. Gözlere de dikkat edin.

Upvote 0
İpa boyaya kolay kolay zarar vermez camlar için sürekli kullanıyorum. Temizlik tineri bile sonradan boyanmadıysa boyaya zarar vermiyor. Detailingciler temizlik tineri (m600-m700) ve ipayı koruma öncesi boya yüzeyini arındırmak için kullanıyor.
Boyanın durumunu bilmediğim için yazdım. Sağlam boyaya zarar vermez de taş izi olan bir noktadan sızarsa kabuk gibi soyar. Deneyim...

Upvote 0
Kullanma kılavuzu gibisin hocam :D

Upvote 0
Folyo yapışkanı bırakmış, elinize gelmese dahi bu iz çok büyük ihtimalle yapışkan. Siz ipayla deneyin, eğer olmazsa işi bilen bir detailing merkezine götürün derim. Hatta en baştan ipa ya para verene kadar gidip göstermek daha mantıklı olabilir. Günün sonunda bu iz her türlü çözülür.

Upvote 0
Yapışkan sökücü spreyler var Selsil gibi markaların, yaklaşık 100 TL ye satılıyor. Alıp deneyebilirsiniz

Upvote 0
Şu an ulaşılabilirlik açısından wd40 ile denedim işe yaramadı. Ama şunu fark ettim tırnağıma takılıyor bazı kısımlar bazıları takılmıyor. Ve sert bir plastikle kazımaya çalıştım soyulmuyor çok sert yapışmış yüzeye Ipa sipariş ettim sprey şeklinde umarım çözülür

Ekli dosyalar

• IMG_4029.jpeg
    IMG_4029.jpeg
    93.5 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4030.jpeg
    IMG_4030.jpeg
    103.9 KB · Görüntüleme: 17
Upvote 0
Aseton denemem sonucu oda işe yaramadı gibi iz kalan kısımları mat yaptı bir miktar. Asetonun çözemediğini ipa çözer mi bilemedim

Upvote 0
İpa+m600 işimi görür mü hocam

Upvote 0

Geri
Üst Alt