Servis bakımı sonrası araç yağ boşalttı yardım

Aydo

Üye
İsim
Aydobaba
2016 Golf TDİ aracımı yetkili serviste yağ bakımlarını ve trigger değişimini yaptırdım henüz 12-13 gün önce.Dün aracımda hareket halindeyken ufak bir ses duydum kenara çekip altına baktığımda koruma sacının yağ olduğunu fark ettim daha sonra hemen ev önünce çekince motor yağının boşaldığını gördüm sonra hiçbir şekilde çalıştırmayıp çekiciyle bir ustaya götürdüm.Usta yağ filtresi takılırken çok sıkıldığını ve soğutucuyu kırdığını söyledi.Yetkili servisteki ustanın hatası olduğunu anladım bu konuda bana sorun çıkartırlar mı şuan bayram tatili kimseye ulaşamıyorum araç da il dışında başıma geldi bu ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz

Gecmis olsun hocam

Keske yetkili servise cektirseydiniz ucretsiz cekici hakkinizda vardi

Servis disarda müdahe edilmiş diyip siyrilmaya calisabilir

Upvote 0
İl dışında bir ilçedeyim yetkili servis çekici talep edebiliyor muydum onu da bilmediğim için çektirdim usta hiçbirşey yapmadı zaten problem olur mu

Upvote 0
Şimdi servise getirdiğimde bizlik birşey yok mu diyecekler bana

Upvote 0
Böyle durumlarda ne yapıyoruz?
Yetkili servis denen hıyarlara icimizden 2 kamyon küfür ediyoruz.(Biz)

Araç sahibi 4 kamyon sesli küfür edebilir (etmeli zaten)

Upvote 0
2016 Golf TDİ aracımı yetkili serviste yağ bakımlarını ve trigger değişimini yaptırdım henüz 12-13 gün önce.Dün aracımda hareket halindeyken ufak bir ses duydum kenara çekip altına baktığımda koruma sacının yağ olduğunu fark ettim daha sonra hemen ev önünce çekince motor yağının boşaldığını gördüm sonra hiçbir şekilde çalıştırmayıp çekiciyle bir ustaya götürdüm.Usta yağ filtresi takılırken çok sıkıldığını ve soğutucuyu kırdığını söyledi.Yetkili servisteki ustanın hatası olduğunu anladım bu konuda bana sorun çıkartırlar mı şuan bayram tatili kimseye ulaşamıyorum araç da il dışında başıma geldi bu ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz
Hocam mudahale oldugunu belirtmeyin. Bu durumlarda cekici ile gerekirse video foto cekip servisin onune indirin araci. Gecmis olsun

Upvote 0
En Mantiklisi Direk Cekiciyle Servisin onune cekmek Cek servisin onune kapinin onunde yag bosaldigini farkettim de herhangi bir garaj vs vs soleme, direk sizin buraya geri getirdim ve siz yapmistiniz dersin ve yardimci olurlar

Upvote 0
Ben de bir bakımdan sonra benzer bir durumu yaşamıştım. Karter civatasının pulunu yanlış taktıkları için yağ eksiltmişti, servise geri götürdüm hem civata ve pulu hem de tüm yağı değiştirdiler.

Yetkili serviste bakım yapınca sizin yaşadığınız sorunlara güvence verebilmek için belirli bir süreye kadar ücretsiz çekici hizmeti sağlıyorlar. 444 89 24 numaralı telefonu arayıp aracın bakımdan sonra yağ boşalttığını söylemeniz yeterli, ustaya gittiğinizden bahsetmenize gerek yok. İşçilik hatalarına karşı garantili olsun diye dışarıya göre iki kat fazla para verip servise gidiyorsunuz, telafi edeceklerdir. Tatilden dolayı süreç biraz uzayabilir sadece, bununla geçmiş olsun.

Upvote 0
olayi farkedttiginiz de direk dogus oto yla iletisim e gecseydiniz aninda Yardim ederlerdi bayram tatili ve hafta sonlari dahi olsa acil servis elamanlari var 7 gun 24 saat 444 8924
Gecen yaz gece 3 de ankara dan kayseriye giderken nigde otobaninda benim aractada bir sorun olustu gece 03:00 de ankara dogus oto dan servis araci yolladilar ve sorunu cozduler

Upvote 0
En son güncel olanı size aktarayım.Aracımı servis çekiciyle servise çekti.Yağ müşürünün silikonlu olduğunu ve silikonu değişince geçip geçmeyeceğini kontrol ettiler.Yağ damlaması geçmedi ve motor kütüğünden olduğunu söylediler.Bende bu aracın ağır bakımları denilen bakımını 15 gün önce sizde yaptırdığımı yağ müşürünün silikonlu olduğunu nasıl görmediğinizi sordum yağ damlaması yoksa görmeyiz cevabını aldım.Damlama kütükten ince ince geliyormuş ve bana onun değişeceğini maliyet çıkaracaklarını söylediler.Ben bunu doğuş oto ile görüşsem yağ müşürünün silikonlu olup olmadığını farketmediklerini ve bunun daha büyük arızalara yol açabileceğini ancak olayın sadece böyle kaldığını anlatsam bana ne cevap verirler var mı yorum yapabilen

Upvote 0
En son güncel olanı size aktarayım.Aracımı servis çekiciyle servise çekti.Yağ müşürünün silikonlu olduğunu ve silikonu değişince geçip geçmeyeceğini kontrol ettiler.Yağ damlaması geçmedi ve motor kütüğünden olduğunu söylediler.Bende bu aracın ağır bakımları denilen bakımını 15 gün önce sizde yaptırdığımı yağ müşürünün silikonlu olduğunu nasıl görmediğinizi sordum yağ damlaması yoksa görmeyiz cevabını aldım.Damlama kütükten ince ince geliyormuş ve bana onun değişeceğini maliyet çıkaracaklarını söylediler.Ben bunu doğuş oto ile görüşsem yağ müşürünün silikonlu olup olmadığını farketmediklerini ve bunun daha büyük arızalara yol açabileceğini ancak olayın sadece böyle kaldığını anlatsam bana ne cevap verirler var mı yorum yapabilen
Klasik yetkili (?) servis cevabı… Araç kullanıcılarının büyük çoğunluğu arabanın mekaniğinden bu denli anlamaz. Anlayacak kişi yetkili servis personelidir. “Ben anlamam yetkili servise güvenirim, piyasadan fazla para veririm işini layığıyla yapar” diyip aracımızı emanet ediyoruz. Utanmadan faturaya Bakım, Genişletilmiş Bakım, o söküldü bu takıldı cihaza bağlandı vs. yazdıktan sonra bu cevaplarla insanı enayi yerine koyuyorlar. Adı üstünde “bakım”. Siz de biraz beceriksiz bir bayiiye denk gelmişsiniz. Doğuş’la görüşüp işin üstüne gidin. Bu yolla sorununu çözmüş birçok örnek var forumda.

Upvote 0

Geri
Üst Alt