Tiguan Ses Seviyesi Nasıl Yükseltilir

emin3435

Yeni Üye
İsim
emin
Araç
2021 1.5TSI Tiguan
Merhaba, 1.5TSI 2021 model Tiguanım var. Araçta standart multimedya ve hoparlörler bulunuyor. Kullanan bilir bu araçlarda sesler çok yüksek seviyede çıkmıyor. Standart bir ses veriyor ne çok kaliteli ne çok kalitesiz. Ben sesi kaliteli olmasından ziyade yüksek bir ses elde etmek istiyorum. Bu konuyla alakalı çok fazla bilgim olmadığı için birden fazla sorum var.

1- Amfiye gerek olmadan kapıdaki 4 hoparlörleri değiştirmek sesi yükseltir mi?
2- Aracın orjinal hoparlör w değerleri nedir boyutları nedir, bu boyutlarda orjinalinin yerine ne takılabilir ne yapılabilir?
3- Aracın kapı hoparlörünü değiştirmek garantiyi ne duruma getirir? Araçta uzatılmış garanti var.
4- Mümkün değildir çok yüksek ihtimal ama aracın sesini yükseltmek için kendi içinden yapılabilecek bir şey var mı? Çünkü 2013 golf kullanıyordum önceden onun sesi bile bundan neredeyse %50 daha fazlaydı. Şuanki bu multimedya ve hoparlörler hiç tatmin etmiyor. Evet kaliteli ancak yüksek bir ses yok. 8 hoparlör bulunuyor.

Yanlışım varsa kusura bakmayın, cidden bu konulardan hiç anlamıyorum. Bilgili olan biri varsa yardımcı olursa sevinirim. Beklentim çok fazla değil. Ancak en azından araç içindekini tatmin edecek kadar bir sese ihtiyacım var.

Tiguan özelinde bilmiyorum ama golf 7'nin kapı hoparlörleri 40w ancak siz gidip 65w hoparlör de taksanız daha çok ses alamayabilirsiniz. Daha çok ses çıkması için Sensitivity/db gibi parametreler de var.

Tiguan'ın orjinal hoparlör parametrelerini bilmediğimiz sürece şu hoparlör ile daha çok ses alırsınız diyemeyiz ancak deneyimi olan birisini bulursanız ancak o kişi size bunu taktım ses arttı diyebilir.

Ortada amfi kalabalığı vs olmadan nasıl daha çok ses alırsınız?
Match'in mini serisi dsp'li amfileri var, volkswagen kablajı ile birlikte alırsanız kablo çekmeden ünitenin arkasında bir yere gizleyebilirsiniz. Bu bahsettiğim amfiyi kendim kullanmadım, internette denk gelmiştim. Bir araştırırmanız veya kaliteli bir ses sistemi işi yapan dükkana sormanız lazım.

Focal'in integration serisi veya benzer soket sokete olan hoparlörleri de deneyebilirsiniz. Orjinal hoparlörler perçinli oladuğu için biraz emek istiyor ancak eliniz yatkınsa focal'in youtube videoları ile halledersiniz. Ancak sadece hoparlör değiştirirseniz sesin artıp artmayacağınız bir garantisi yok.

Tiguan özelinde bilmiyorum ama golf 7'nin kapı hoparlörleri 40w ancak siz gidip 65w hoparlör de taksanız daha çok ses alamayabilirsiniz. Daha çok ses çıkması için Sensitivity/db gibi parametreler de var.

Tiguan'ın orjinal hoparlör parametrelerini bilmediğimiz sürece şu hoparlör ile daha çok ses alırsınız diyemeyiz ancak deneyimi olan birisini bulursanız ancak o kişi size bunu taktım ses arttı diyebilir.

Ortada amfi kalabalığı vs olmadan nasıl daha çok ses alırsınız?
Match'in mini serisi dsp'li amfileri var, volkswagen kablajı ile birlikte alırsanız kablo çekmeden ünitenin arkasında bir yere gizleyebilirsiniz. Bu bahsettiğim amfiyi kendim kullanmadım, internette denk gelmiştim. Bir araştırırmanız veya kaliteli bir ses sistemi işi yapan dükkana sormanız lazım.

Focal'in integration serisi veya benzer soket sokete olan hoparlörleri de deneyebilirsiniz. Orjinal hoparlörler perçinli oladuğu için biraz emek istiyor ancak eliniz yatkınsa focal'in youtube videoları ile halledersiniz. Ancak sadece hoparlör değiştirirseniz sesin artıp artmayacağınız bir garantisi yok.
Araştıracağım teşekkür ederim. Peki amfi veya sadece hoparlör gibi değişimler yapılması garantiyi nasıl etkiliyor bilginiz var mı?

Bir de orjinal hoparlör parametlerini nasıl öğreniriz?

Match veya benzeri bir amfiyi kesme birçme olmadan takarsanız garanti ile sorun yaşamazsınız, giderken sökersiniz olur biter. Hoparlör konusunda da sorun yaşacağınızı sanmıyorum, hoparlör değiştirmenin de garantinizi bozacağını sanmıyorum ama garanti sizin için bu denli önemli ise arabayı ellememek daha doğru bir seçenek olabilir.

Araştıracağım teşekkür ederim. Peki amfi veya sadece hoparlör gibi değişimler yapılması garantiyi nasıl etkiliyor bilginiz var mı?
Garantiyi bozar, sonuçta elektrik müdahalesi var, fakat kısmi bozulur, sadece elektrik tesisatı mesela, benim bildiğim öyle oluyor.
Soket sokete Focal IS serilerine bakabilirsiniz. Şunu da belirtmekte fayda var; bu araçlar park sensörü gibi uyarı tonlarını hoparlörden veriyor, eğer işlemcisiz amfi ve kaliteli olmayan ürün,işçilik ile bu sesler kaybolabilir ve hoparlör obd den bakıldığında hata kodu verebilir, bu bilgiyi internet forumlarından araştırabilirsiniz. İşi bilen bir yerde (örn: Subigarage) çok güzel yapılır, sorunda olmaz.

Ya da Tiguan da opsiyon gelen ses sistemini retrofit olarak taktırabilirsiniz, o zaman garantiniz de bozulmaz..

Geri
Üst Alt