Golf 7 1.4 tsi yağ sorunu

jaluer

Üye
İsim
Bekir
Araç
Golf 7 1.4 TSI
Merhaba, arkadaşlar 2014 model 1.4 tsi aracım var, 183 bin kilometrede. Araç geçen seneden itibaren yağ yakmaya başladı. Her hafta 1 lt yağ koyuyorum , sanki benzin alır gibi yağ alıyorum. Ustalara götürdüğümde bazıları bir şey yok diyor bazıları turbo ya da motorun revizyon edilmesi gerekiyor diyorlar. Ayrıca aracın çekişinde vs bir şey yok gayet tatmin edici gidiyor.

Bunların yanı sıra geçen hafta araçla normal giderken esp ve motor arıza ışığı yanıp söndü araçta titreme oldu ve istop ettiğimde bir daha çalıştıramadım. Aracın yanına usta çağırdım, zar zor çalıştırdı egzozdan bembeyaz duman attı sanarsınız baca gibi yağ kokmaya başladı. Sorunu ustaya söylediğimde motorun içinin yavaş yavaş bittiğini söyledi. Bu gibi durumu yaşayanınız var mı acaba?

350-400 bin km kullanılıyor araçlar ortalama; motorun içi yavaş yavaş bitiyor da ne demek yahu ?

Upvote 0
Selam, Evet kaynaklanabilir. PCV valve ya da karter havalandırma valfi de deniyor adına. Baya bi kaynak var bu konuda internette. Bi bakın isterseniz.
Şimdi baktım hocam kaynaklara baya yağ tüketimi yapıyormuş bu parçanında arızası, umarım bu yüzdendir.

Upvote 0

Geri
Üst Alt