Golf 5 200 bin bakımı ve usta yorumu fiyatı


tarikche

Üye
Katılım
12 Ağu 2023
Mesajlar
42
Tepkime puanı
20
Konum
istanbul
İsim
Tarık
Araç
Golf 5
Arkadaşlar herkese merhaba,

Golf 5 fsi 2004 model aracımın 220 bin bakımı gelmek üzere. katalizör dışında çok şükür bir problemi olmadı. İstanbul'da gerçekten bakım yapabilecek düzgün ustalara aracımı teslim etmek istiyorum. Salı günü bir ustaya aracımı götürdüm yoğun olmasından dolayı bakamayacağını bildirdi. Ben bakımlarını yaptıracağımı ilettim kendisine (hava, polen, benzin filtresi,motor yağının değişimi sadece bunlar yapılacak bunlar zaten standart) ayrıca egr valf kontorolü, boğaz kelebeğinde kurum vs bağlamışmı? bunlara bakabilir miyiz dedim 15 bin TL gibi bir fiyat çıkarttı. Triger kayışı ne durumda bilgim yok dedim. Değişmesi gerekiyorsa değiştirebiliriz dedim. Onu ben bilemem ki ne zaman takıldığı önemli, risk almak istiyorsan kalsın yok değişelim dersen değişelim dedi. ( onu ben bilemem ya risk alacaksın ya da değiştireceksin şekilde bilgi vermesi normal mi? ) triger işin içine girerse 20'yi geçer dedi. Sizce ne yapmam gerekiyor.? Verilen fiyat bilgisi nasıl? Ayrıca bu bakım fiyatının içinde hidrolik bakımı, ön arka takımların kontrolü falan dahil değil. Tamir esnasında araca örtü bile koymuyor gözlemlerime göre ama işinin ehli 3 haftalık araç doluluğum var numaranı ver ben seni ararım tarzında isteği de oldu.

Bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar var ise bilgi vermelerini, aracım orjinal olması nedeniyle üzerine çok titriyorum ve açıkçası ustalara da pek güvenemiyorum. bu işlemler yapılırken sanıyorum ki bırakmam gerekecek aracı.

Konu ile ilgili herkesin bilgisine ve desteğine ihtiyacım var.
 

kimse bu usta umursamaz ilgisiz

Ben olsam bir daha gitmem

İkitelli sanayii de fatih usta pars oto var yakinsaniz ugrayip bilgi alin isterseniz
 
Upvote 0
Triger kayışı ne durumda bilgim yok dedim. Değişmesi gerekiyorsa değiştirebiliriz dedim. Onu ben bilemem ki ne zaman takıldığı önemli, risk almak istiyorsan kalsın yok değişelim dersen değişelim dedi.
Bu konuda hak veriyorum ustaya,
yıl ve km olarak ne kadar geçtiği bilgisi olmadan değişmeli diyemez. Söküp kontrol edeyim dese sökmesi takması işçilik ücreti zaten, söktü kontrol etti diyelim "orta durumda bu kayış ister değiş ister biraz daha kullan" der, ne kadar gideceği konusunda net bir fikir veremez. Ne derse risk sonuçta.

Ha diğer konulara gelirsek, işleri rayında, müşteri bulma kaygısı olmayan bir usta, o yüzden rahat.

Ya 3 hafta sonraya randevu alacaksınız, şunlar şunlar yapılmasını istiyorum diye net olacaksınız.

Ya da yukarıda honey hocamın dediği yere götürüp konuşacaksınız, hangisi kafanıza yatarsa artık.

Tamir esnasında araca örtü bile koymuyor gözlemlerime göre

Araca örtü konulmasını sadece instagram & youtube videolarında gördüm reelde hiç karşılaşmadım.

Sanayiye araba temiz girer kirli çıkar...
 
Upvote 0
Eskiden usta müşteri peşinde koşardı şimdi müşteri usta peşinde koşuyor, geldiğimiz durum çok kötü,
 
Upvote 0
Ustalar artık standart bakıma bile dunya para istiyor. Elim yatkın Allah tan kendim yapıyorum bütün periyodik bakimlarimi
 
Upvote 0
istanbul anadolu yakasındaysanız tuzla içmeler sanayide master garaj mustafa usta sadece vag grubu bakıyor. kendisi hasta derecede titiz, özenli. tavsiye ederim.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt