Golf 1.6 TDI 2019 Aracım için akü önerisi

golfcubeko

Yeni Üye
İsim
berkay
Araç
2019 GOLF 1.6 TDİ HİGHLİNE
Herkese merhaba degerli arkadaşlar,

Aracımın aküsü eskidi ve gücü azaldı yeni akü taktıracağım. Resimde eski akümü ve yeni akümü paylaşacağım sizden ricam doğru akümü almışım yardımcı olabilir misiniz. Takıldığım nokta eski akümde 420A yazıyor yenisinde 760A bir sorun olur mu bilemedim.Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG_3606.png
    IMG_3606.png
    784.7 KB · Görüntüleme: 28
  • 0fcae63b-42b1-4805-9ace-71041743946c.jpeg
    0fcae63b-42b1-4805-9ace-71041743946c.jpeg
    148.7 KB · Görüntüleme: 30

Aracımın aküsü eskidi ve gücü azaldı yeni akü taktıracağım. Resimde eski akümü ve yeni akümü paylaşacağım sizden ricam doğru akümü almışım yardımcı olabilir misiniz. Takıldığım nokta eski akümde 420A yazıyor yenisinde 760A bir sorun olur mu bilemedim.Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.
Doğru akü almışsınız sıkıntı yok, siyah olan (eski akünüzde) 420A değerini değil, 700A yazan değeri dikkate alacaksınız, Örnek vermem gerekirse siz (cm ile mm ‘yi) karşılaştırmışsınız,

Eski akünüz: 700A
Yeni akünüz: 720A
Bu değerin daha yüksek olması iyi bişeydir, bu değer “kışın soğuk havada” akünün marş esnasındaki gücünü temsil eder. Her iki aküde 70Ah zaten sıkıntı yok, fakat dikkat etmeniz gereken diğer önemli konu yeni aldığınız akünün üretim tarihidir, üretim tarihi eski ise yani bayat akü ise size hizmet edeği kullanım ömrü azalacaktır, Akünüzün yan duvarında ve garanti kartınız üzerinde 14 haneli bir kod yazar, bu kod üzerinden akünüzün üretim tarihini öğrenebilirsiniz, Üretim tarihi 4-5 ay dan daha eski almayınız.

Upvote 0

Akü’yü nerden/hangi satıcı’dan satın aldınız acaba? Güvenilir bir satıcı mı?

Upvote 0
Doğru akü almışsınız sıkıntı yok, siyah olan (eski akünüzde) 420A değerini değil, 700A yazan değeri dikkate alacaksınız, Örnek vermem gerekirse siz (cm ile mm ‘yi) karşılaştırmışsınız,

Eski akünüz: 700A
Yeni akünüz: 720A
Bu değerin daha yüksek olması iyi bişeydir, bu değer “kışın soğuk havada” akünün marş esnasındaki gücünü temsil eder. Her iki aküde 70Ah zaten sıkıntı yok, fakat dikkat etmeniz gereken diğer önemli konu yeni aldığınız akünün üretim tarihidir, üretim tarihi eski ise yani bayat akü ise size hizmet edeği kullanım ömrü azalacaktır, Akünüzün yan duvarında ve garanti kartınız üzerinde 14 haneli bir kod yazar, bu kod üzerinden akünüzün üretim tarihini öğrenebilirsiniz, Üretim tarihi 4-5 ay dan daha eski almayınız.
Çok teşekkür ederim, Akü tarihine bakacağım

Upvote 0
Akü’yü nerden/hangi satıcı’dan satın aldınız acaba? Güvenilir bir satıcı mı?
Bizim düzenli olarak makinelere yağ ve akü aldığımız ostimde(Ankara) bir dükkan var oradan aldım yıllardır çalışıyoruz güvenilir evet

Upvote 0
Siz tarihine baksanızda bişey anlayamazsınız, 14 haneli kodun içinde anlayabileceğiniz bir tarih yoktur.
4-5 ay önce ki aküyse sıkıntı olur dediğiniz için 14 haneli koddan vartanın sitesinde tarihini aratıcaktım

Upvote 0
Upvote 0
Bu site tarihi net olarak (gün/ay/yıl) vermiyor, sadece örneğin ; 2024 yılı 2. çeyreği veya 3. çeyreği gibi tahmini sonuçlar verir.
Evet, Ali hocam yılı 4 çeyreğe bölerek gösterebiliyor.

Yine de atayım dedim, 3 aşağı 5 yukarı fikir verir.

Upvote 0

Geri
Üst Alt