Start stop çalışmıyor

golfcubeko

Yeni Üye
İsim
berkay
Araç
2019 GOLF 1.6 TDİ HİGHLİNE
Herkese merhabalar, Benim aracımda bir sorun var sizlere danışmak istedim.
Aracım 1.6 TDİ golf start-stop u calışmıyor yeni akü aldım ancak hala çalışmıyor. Sadece enteresandır yakıt ışığı yandığında çalışıyor hata olarakta fotografta ki hatayı gösteriyor. Daha önce başına gelen var mı yardımcı olabilir misiniz? iyi günler dilerim

Ekli dosyalar

• IMG_3637.jpeg
    IMG_3637.jpeg
    173.3 KB · Görüntüleme: 44

Klimanın çalışması gerektiği için stop etmiyor.

Upvote 0
Ve akü tam dolu olmayabilir

Upvote 0
Motorun çalışması gerekiyor demek Akü ihtiyacın var demek değil. Araç rejenerasyon yapıyor olabilir, eğim fazla olabilir. Direksiyon turu fazla olabilir. Akü sorununda aracın enerji ihtiyacı yüksek yazar.

Yakıt ışığı yandığında çalışıyorsa araç rejenerasyonu kesiyor bu sebeple start stop devreye giriyordur. Yakıt olmazsa rejenerasyon başlamaz

Son düzenleme:
Upvote 0
Aku 0 aküden yana bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yeni tarihli
Sıfır akü adı üzerine sıfır güçte olabilir! Hata bazılarına yanında verilen suyu konularak serviste ilk şarjı yapılıyor. Bu tür bir akü sıfır aküdür. Çünkü rafta bekledikçe voltajı ve gücü düşecektir. İmalat ve ilk şarj sonrası ne kadar zaman geçmiş pek merak eden olmaz. Tüm pillerde olduğu gibi bekledikçe gücünü kaybeder. Sonuçta marş yapıyor olsa da belli bir süre kullanımda start&stop için gerekli voltaja ulaşabilir. Yeni değişen akü için, akünün durumuna bağlı olarak 10-15 saat kullanım sonrası s&s'u takip edin. Araca takılı değilken veya takılı halde araç kilitli ve bekleme durumunda akü gerilimi ölçüldüğünde 12.60 volt civarında olmalı. 12.40 volt civarında ise kendini toparlaması daha fazla zaman alabilir. Çünkü 12.40 volt ve altındaki değerlerde bekleme zamanına göre akünün redresör şarj ihtiyacı herekebilir.

Upvote 0
Motorun çalışması gerekiyor demek Akü ihtiyacın var demek değil. Araç rejenerasyon yapıyor olabilir, eğim fazla olabilir. Direksiyon turu fazla olabilir. Akü sorununda aracın enerji ihtiyacı yüksek yazar.

Yakıt ışığı yandığında çalışıyorsa araç rejenerasyonu kesiyor bu sebeple start stop devreye giriyordur. Yakıt olmazsa rejenerasyon başlamaz
Hocam her mesajınızda öğrenecek yeni birşeyler mutlaka buluyorum. Teşekkür ederim.

Upvote 0

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, nasıl bir yol izlemeliyim

Upvote 0
Çok teşekkür ederim, Birde aynı işlem için 3000-3500 devirde 20-30 dk sürüş öneriyorlar onuda yapayım mı sizce
O şekilde denk getirmeniz daha zor cihaza bağlayıp 20dk hallettirin. O kadar yolu boşuna gidip gelmeyin

Upvote 0

Geri
Üst Alt