Golf 7.5 Trim Sesleri

gokhanhasim

Yeni Üye
İsim
GÖKHAN
Araç
2018 GOLF 1.6 TDI DSG COMFORTLİNE
Herkese selamlar. Yaklaşık 2 ay önce golf 7.5 1.6 tdi araç satın aldım 100.000 km de. Aldıktan sonra trim sesleri oluşmaya başladı ama en beni dayanılmaz noktaya getiren sağ ön kısımda torpido bölümünden gelen cızırdama sesi gibi gelen seslerdi.Özel servise gösterdiğimde Z Rot tan olabileceği söylendi ancak z rot gayet iyiydi.Sizin başınıza geldimi özellikle bozuk yollarda ve karayollarında ses inanılmaz artıyo direksiyonu sağa kırdığımda ses azalıyor ancak sola döndürdüğümde daha da artıyor.

Yanına birini al gezdir hocam en sağlıklısı o
Benzer şekilde önce bozuk yola eski asfalta girince sol ön dışarıdan gelen ses vardı özel servise götürdüm z rot dediler değiştirdiler düzelmez ise amortisördedir dediler amortisör diye gittim fren kaliperinden çıktı sorun boşu boşuna z rot değiştirdik

Benzer şekilde bu sefer yolcu tarafından sağ ön içeriden gelen trim sesi vardı nerde bu diye bir iki ay aradım kafayı yemek üzereyken yanıma bir tanıdık aldım sesi dinlettim ön sağ cam direğindeki tweeter hoparlörünün olduğu trimden geliyordu. Trimi söktüm çinden getirttiğim klipsleri eskileriyle değiştirdim ses kesildi.

Sorunu çözmeden önce kaynağını bul

Upvote 0
ses geliyorsa hayat vardır bende takıntılıydım artık koyverdim gitti trim sesi azaldı artık duymuyorum neredeyse

Upvote 0
Benim araçta da benzer bir trim sesi var muhtemelen multimedia veya dsg vites kutusuna yakın bir yerlerden gelen bariz bir trim sesi. Arca Bursa’ya götürüp foreman ile teste çıktık sesi bizzat duydu ama müdahele edemeyiz dedi sebebi de multimedia/ dsg vites topuzu servis orijinali olmadığı için. Müdahele edip kırılırsa sorumluluk alamayız denildi. Belkide çok olay çözülebilecek bir terim sesi konusunda maalesef bu şekilde aksiyon alabiliyorlar ancak. Her zamanki gibi aracımızı doktorunun ellerine teslim edeceğim @zulalyol abime 😊🙋🏻‍♂️

Güncelleme ve çözüm : Zülal abi sağolsun gelip iyice baktı; ön kısımdaki klima panelini, multimedia, dijital klima ve vites kısmına kadar tek tek söküp tek tek test ettik beraber. Tüm bunlara rağmen bu durumun trim sesi olmadığına kanaat getirdi Zülal abi ve doğru tespit yapmış oldu çünkü ses klima paneliyle vites kutusunun alt kısmına yakın bir yerlerden geliyordu. Sesin geldiği alt kısmı sökmek hem zaman alıcı hem de vakit gerektiren bir iş olunca kendisinin de tavsiyesiyle önce servise (VW Arca Bursa) durumu gidip anlattım; foreman arkadaş ile tekrardan bir test sürüşüne çıkmamızı söylenildi; test sürüşü sonrasında sesin Zülal abinin dediği yerlerden gelebileceğine kanaat getirdiler ancak hem inceleyip tespit etme ve onarım işlemleri için 7-10 gün kadar aracın serviste kalması gerektiğini söylediklerinde vazgeçtim maalesef çünkü uzun yola çıkacağımı belirttim kendilerine. Çözüm yolu arayışında şansım yaver gitti ve daha önceden Doğuş Oto bünyesinde çalışmış olan üç tane servis çalışanı sanayide kendi olanakları ile bir yer açmış olduklarını duydum. Hemen kendilerine gidip aynı durumu anlattım ve yine ufak bir test sürüşü neticesinde bu sesin kuvvetli ihtimal ya klima panelinden ya da vites kutusu altından geldiğini söylediler. Aracı aynı gün bıraktım ertesi günü arayıp sorunun çözülmüş olduğunu ve birkaç kez de test ettiklerini belirttiler. Sorunun kaynağı da vitesin alt kısmındaki kablolardan kaynaklı olduğunu ve toparlayıp yalıtım yaptıklarını belirttiler. Birkaç gündür kullanıyorum ve tabiri caizse o zırıltı sesinden eser kalmadı. Öncelikle her daim yarıma koşan ve doğru teşhisi yapan değerli @zulalyol abime ve servisin 7-10 gün biçtiği onarımı bir günde ustalıkla halleden otofest yetkililerine teşekkür ediyorum. 😊

Bursa’da bu tür sıkıntılar yaşanırsa kendilerine gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Kendileri ayrıca VW Arca bünyesinde yapılan her türlü periyodik araç bakımlarını da yapıyorlar. İletişim bilgilerini de görselde bırakıyorum.

Ekli dosyalar

• 538d9f4e-e547-4637-9f48-f15bda69368b.jpeg
    538d9f4e-e547-4637-9f48-f15bda69368b.jpeg
    203.5 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Upvote 0
Bundan 2 hafta kadar önce ben de trim seslerinden rahatsızdım.

Klima paneli, vites çerçevesi, multimedya ekranı ve çerçevesini, kadran, kadranın çerçevesi, sol klima menfezi, usb gözü (kapaklı göz), klima panelinin sağında ve solunda bulunan uzun plastik parçaları tamamen söküp kritik gördüğüm noktaları bez bant ile sardım. Multimedya çerçevesinde 11 tane sönümleyici kauçuk yeri var. Bunların hepsini tamamladım @HONEY parçayı (sönümleyici kauçuk) gönderdiği için sağ olsun. Sonuç olarak şu an hiç trim sesi duymuyorum.

Bundan öncesinde ise, arka pandizotun plastiklerini, arka koltuk sırtlıklarının geçtiği demiri ve kapı tutamaklarının içini bez bant ile sarmıştım.

Upvote 0
Hocam benimde ön panelde ses vardı servise götürdüm kalorifer petek borularını sıktık dedi araba düzeldi

Upvote 0

Geri
Üst Alt