Golf 5 Yağ değişimi sonrası yağ yakma sorunu

kahramanermehmet

Yeni Üye
İsim
meh
Araç
golf V
2004 model 1.6 FSI comfortline 246 binde yağ değişimi geldi yaptım. Sonra çıktım eve gidiyordum. Yağ basıncı uyarısı verdi. Neyse yağ ekledim bekledim çalıştı. Sonraki gün tekrar aynı şeyi yaptı. çekiciyle usta gelip aldı. Dedi ki 4 silindir aynı anda çalışmıyor rektefiye olması lazım ama 80 000 TL - 100 000 TL fiyat çıkar diyor. Ne yapmalıyım bildiğiniz iyi bir yer var mı mersinde

Merhaba, aynı arızayı bende yaşıyorum.

6 ay önce aracı ilk aldığımda araç ısındıktan sonra stop check oil pressure ( 3 kez sesli ikaz ) uyarısı veriyordu yağ pompasından karter contasından tutun zincir seti devirdaim termostat ne varsa değiştirdim, yaklaşık 6 ay kadar bu uyarıyı almadan kullandım.

Geçen hafta 5 bin km dolduğu için yağ ve yağ filtresi değişimi yaptırdım servis işlemleri sonrası araç ısındığında aynı uyarı tekrar belirdi.

Araç ısınınca yağ inceliyor ve motor bunu algılamıyor bu nedenle eksantrik mili değişecek diyenler var, araç yağ yakıyor diyenlerde var ama yapılan tespitlere ve takibime göre yağ seviye müşüründen olduğunu düşünüyorum. Çünkü araçta herhangi bir yağ eksiltme söz konusu değil.

Aracınızda yağ eksiltme mevcut değilse bu durumun motor içiyle pek alakalı olduğu söylenemez ama başka servislere arıza tespiti yaptırmanızın faydalı olacağını düşünüyorum.

Konuyu takip ediyorum, önümüzdeki hafta içi parça değişimi için aracımı servise vereceğim eğer bir gelişme olursa burdan paylaşırım.

uyarı verdiğinde aracı düz eğimsiz bir zeminde kenara çekin 15-20 dk bekleyip yağ çubuğundan yağ seviyesine bakın eğer ki çubukta seviye normalse eksilme yoksa sorunu başka yerde arayın ilk başta yağ müşürü ve yağ pompasına yoğunlaşabilirsiniz bu arada yağ değişimi yaptığınızda yağ filtresi dandik marka takıldıysa geçirgenliği az olduğundan yağ uyarısıda verebiliyor bunuda değerlendirin

Geri
Üst Alt