Yağ değişimi öneri?


jaluer

Üye
Katılım
18 Mar 2023
Mesajlar
62
Tepkime puanı
20
Konum
Yozgat
İsim
Bekir
Araç
Golf 7 1.4 TSI
Merhaba arkadaşlar, 1.4 tsi 2014 golf sahibiyim, aracım 500 ya da 1000 km yağ lambası yakıyor. Ustalara götürdüğümde direk motora revizyon yapalım filan diyorlar ama internette bazı videolara denk geldim.

Liqui Molly diye bir yağ markası varmış, 1.4 tsi aracıma bu yağın hangi modelini alacağım acaba? Birde katkı maddesi varmış, yağ değişiminden hemen sonra konuluyormuş, önerir misiniz?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 

Aracınız 500 - 1000 km de yağ çubuğunda görünmeyecek kadar yağ mı eksiltiyor.

Yoksa yağ eksilmediği halde yağ lambası mı yanıyor.

.
 
Hocam yağ çubuğunun ucunda biraz kalıyor ve yağ lambasını yakıyor.
 
2013 model dizel 170bin kmde aracımda.
Yaklaşık 10bin km'de 700ml civarı bir yağ eksiltme durumu mevcut. Bunu da ekranda "sarı ünlem" yakarak ( yağ seviyesini kontrol ediniz) diye bana bildirmeye başladı.
Normal çalışma sıcaklığında, düz bir zemine park edip 15dk bekledikten sonra yağ çubuğunu kontrol ettiğimde yağ seviyesi minimum bölgesinde olduğunu gördüm.
Kullanılan yağ Mobil esp 5w30

Kitapçığına baktığımda sayfa 279da şöyle diyor;
Motor yağı tüketimi motordan motora farklılık gösterebilir
ve motorun kullanım ömrü boyunca değişebilir.
Sürüş tarzına ve kullanım koşullarına bağlı olarak,
yağ tüketimi 1 l/2000 km kadar olabilir.
Yeni araçlarda yağ tüketimi, ilk 5000km boyunca daha da fazla olabilir. Bundan dolayı, yakıt alırken ya da uzun yola çıkmadan önce motor yağı seviyenizi düzenli şekilde kontrol ediniz.
Yaz aylarında uzun otoban sürüşleri, römork çekme
veya dağ geçitlerinde tırmanış gibi özel koşullarda,
motor yağı seviyesi Şekil 189 A alanında
olmalıdır. ( A alanı dediği motor yağ çubuğunda En üst seviye)

Özetle belli yaşa ve km'ye gelmiş araçlarda rutin olarak yağ kontrollerimizi yapalım, bagajımızda yağımızı hazır bulunduralım.
Ayrıca naçizane tavsiyem, motora yağ katkısı vesaire hiçbir şey eklenmemelidir.
 
Yağ değişiminden 500 km sonra çubukta yağ kalmıyorsa yağ değişimiyle çözülmez muhtemelen. Mevcut kullandığınız yağın markası ve evsafı nedir? Motor soğukken çok sıkıştırıyor musunuz?
 
Yağ değişiminden 500 km sonra çubukta yağ kalmıyorsa yağ değişimiyle çözülmez muhtemelen. Mevcut kullandığınız yağın markası ve evsafı nedir? Motor soğukken çok sıkıştırıyor musunuz?
Hocam castrol edge ll 5 30 kullanıyorum. Aracı sürekli değilde ara ara sıkıştırıyorum. Dediğim gibi bazı ustalar liqui yağsını ve cera katkı maddesini önerdi.
 
Hocam castrol edge ll 5 30 kullanıyorum. Aracı sürekli değilde ara ara sıkıştırıyorum. Dediğim gibi bazı ustalar liqui yağsını ve cera katkı maddesini önerdi.
Selam. Aracı 2. el aldığımda 120xx kmdeydi. 2-3 ay kullanımdan sonra bu problem başlamıştı. Aracı sıkıştırmıyorum. Daha önceden amerikan park açmışlar araç üzerinde yazılım olup olmadığını da bilmiyorum. Yazılımın Yağ eksiltmeye etkisi nedir emin değilim. 2014 model 1.4 tsi golf 7. Forum önerisine dayanarak aracı önceki sahibinin bakım yaptım demesine bakmadan aracı komple bakıma soktum. Triger seti değişti Filtreleri Mann marka aldık. Liqui Moly Toptec 4200 / cera tec katkı ekledik. Şuan da bu yağ motor sesini bile değiştirdi diyebilirim. Bakımdan sonra yaklaşık 1300 km şehir dışı şehir içi klima açık karışık kullandım. Yağ çubuğu çok az bi eksiltme yapmış.Işık yakmadı .Ustayla birlikte takip ediyoruz.
 
Aracin sürekli yağ eksiltiyorsa sekmanlardan kaçırma ihtimali yüksek ki zaten tsi larda kronik bir sorun olma yolunda forumu araştırırsan yag eksilten bircok kişi görürsün başka sorunlardan da eksiltme sorunu görülür sekmansa zaten motor revizyon gorecek bunu yağ değişimi katkı vs ile çözemezsin geçmiş olsun
 
500 km de bence fazla yağ eksiltiyor, yağ değişimi ve katkı ile çözülecek birşey değil gibi, bence kendinize iyi bir usta aramaya başlayın derim. Selamlar.
 

Geri
Üst Alt