Golf 8 - 1,0 eTSI motor yağı kapasitesi? Fren hidroliği kapasitesi?

daruzzafer68

Yeni Üye
İsim
Kadir
Araç
Golf 8
Arkadaşlar merhaba, kitapçığına ve internete biraz göz attım ama bugün arabamın periyodik bakımını yaptıracağım, motor yağı kapasitesini bilmiyorum.

Aracım 2021 Golf 1,0 eTSI. 5 litre yağı aldım ona göre ayarlayacağım. Bu forumdan öğrendiğim kadarıyla 4 litre koymak çok yararlı değil.

Ayrıca fren hidroliği kapasitesini de bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Fren hidroliği olarak VW 501 14 onaylı diyor ama DOT 4 olarak geçiyor galiba.

Arkadaşlar merhaba, kitapçığına ve internete biraz göz attım ama bugün arabamın periyodik bakımını yaptıracağım, motor yağı kapasitesini bilmiyorum.

Aracım 2021 Golf 1,0 eTSI. 5 litre yağı aldım ona göre ayarlayacağım. Bu forumdan öğrendiğim kadarıyla 4 litre koymak çok yararlı değil.

Ayrıca fren hidroliği kapasitesini de bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Fren hidroliği olarak VW 501 14 onaylı diyor ama DOT 4 olarak geçiyor galiba.
1.0 eTSI motorun yağ kapasitesi 4 Litre ‘dir. ne eksik ne de fazla., (4 Litre koymak çok yararlı değil) diyen bir yorum kim söyledi ise yanlış bir yorum yapmış, 1.0 eTSI motor için alacağınız yağın motora uyumlu olması için (VW508.00 / 509.00) üretici onayı) olması gerekir. 0W-20 yağlara bakmanız gerekir.

Fren hidroliği kapasitesi yaklaşık 1-1,15 Litre ‘dir, fren hidroliğini kendiniz almanızın size bir yararı olmayacaktır, sebebi fren hidroliği değişimi makine ile yapıldığından gideceğiniz yer sizin götüreceğiniz hidrolik sıvısını makinenin içindeki sıvı ile karışmasını istemez, Fren hidroliğini yetkili serviste değiştiriniz, dışarısı ile y.servis arasında fiyat farkı pek yoktur. Hatta bazen dışardaki yerlerde aynı rakamları istiyorlar.

Geri
Üst Alt