Alibey
Üye
- İsim
- Ali
- Araç
- Skoda Kodiaq 1.5 TSI ACT DSG
Herkese merhaba, bu akşam yolda giderken bir anda ekranda “Yağ seviyesini düşürün “ uyarısı karşıma çıktı. 1-2 gün önce yağ değişimi yapılmıştı. Aracım 1.5 tsı 2019 model. 5 litre yağ almıştım ama eklenmesi gereken yağ miktarı bildiğim kadarıyla 4,7 litre civarı. Ama usta sağolsun 5 litre’nin tamamını boşalttı arabaya. Ve ustaya acaba yağ fazla mı konuldu dememe rağmen “bişey olmaz” cevabı alınca iyi madem deyip ayrıldım yanından. 2 gündür yüksek hızlarda kullanmama rağmen hiçbir uyarı vermedi. Ancak bu akşam sakin kullanırken bir anda bu uyarıyla karşılaştım. Zaten yağ çubuğunu dün kontrol ettiğimde bir miktar fazla olduğunu kendi gözlerimle de gördüm. Çubuğa göre araçta yaklaşık yarım litre fazlalık var gibi.
Sizlere 2 sorum var;
1. Sorum, Bu yağ fazlalığını yarın hallettirecem ustaya. Lâkin, bu durumda aracı 2 gün kullandım. Sizce keçelere zarar vermiş midir? Çünkü bildiğim kadarıyla fazla yağ konulduğunda keçeleri patlatıyor. Acaba benim araçta da benzer bi tehlike söz konusu mudur?
2. ve son sorum da şu, Bu şekilde aracı kullanmak mecburiyetinde olsaydım, örneğin uzun yola çıksaydım ve bu uyarıyı önemsemeyip yola devam etseydim araca verilecek zarar ne olurdu? Bunu kestirebilmek belki zor olabilir ama ihtimaller ne olabilirdi merak ettim. Hayatımda ilk kez böyle bir uyarıyla karşılaştım ve şaşırdım. İyi ki böyle bir uyarı mekanizması varmış dedim. Eksik yağ olunca uyarmasına alışığım ama bunu ilk defa deneyimlemiş oldum usta’mın sayesinde. Sizlerle de paylaşmak istedim. Cevaplarınız için teşekkürler.
Sizlere 2 sorum var;
1. Sorum, Bu yağ fazlalığını yarın hallettirecem ustaya. Lâkin, bu durumda aracı 2 gün kullandım. Sizce keçelere zarar vermiş midir? Çünkü bildiğim kadarıyla fazla yağ konulduğunda keçeleri patlatıyor. Acaba benim araçta da benzer bi tehlike söz konusu mudur?
2. ve son sorum da şu, Bu şekilde aracı kullanmak mecburiyetinde olsaydım, örneğin uzun yola çıksaydım ve bu uyarıyı önemsemeyip yola devam etseydim araca verilecek zarar ne olurdu? Bunu kestirebilmek belki zor olabilir ama ihtimaller ne olabilirdi merak ettim. Hayatımda ilk kez böyle bir uyarıyla karşılaştım ve şaşırdım. İyi ki böyle bir uyarı mekanizması varmış dedim. Eksik yağ olunca uyarmasına alışığım ama bunu ilk defa deneyimlemiş oldum usta’mın sayesinde. Sizlerle de paylaşmak istedim. Cevaplarınız için teşekkürler.