EPC ve Motor Arıza Lambası


Mustafa_Y

Yeni Üye
Katılım
9 Tem 2023
Mesajlar
8
Tepkime puanı
16
Konum
Mersin
İsim
Mustafa
Araç
2015 VW Golf 1.2 TSI 110 Comfortline Manuel
Merhabalar. Forumu zaman zaman takip ediyorum ancak ilk kez bir konu açıyorum. Umarım bunu doğru şekilde yapıyorumdur, yanlış bir şey yaptıysam kusuruma bakmayın.
2015 1.2 tsi manuel Golf aracım EPC ve motor arıza lambası yaktı. Aracın devri yükselmiyor, ciddi derecede çekişten düştü. Aynı zamanda start-stop arızası da veriyor. Hız sabitleyici devre dışı kaldı ancak hız sınırlayıcı çalışır durumda. Araçta gaz tepkisi hiç yok. Dip gaz yapsanız da hafif bassanız da aynı şekilde tepki veriyor. Düz bir yolda maksimum 30-40 km’ye kadar hızlanıyor. Rampa inerken 80-90 km’ye kadar hızlanabiliyor.
Benim aklıma ilk olarak ateşleme sistemi ve gaz kelebeği geldi. Yarın özel bir servise götüreceğim. Daha önceden benzer arızalar yaşayan olmuş ancak bu konuda fikirlerinize ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.
 

Aracınızı cihaza bağlatmadan hiç birşey söyleyemeyiz.
 
Gecmis olsun araci cihaza baglayip hata tespidi yapintirin turbo olma ihtimali yuksek bence
 
Hocam merhaba. Aynısı 2 sene önce başıma geldi. Gaz kelebeğinin değişmesi gerekmişti benim araçta. Ama sizde durum farklı olabilir. Çok geçmiş olsun.
 
Hocam merhaba. Aynısı 2 sene önce başıma geldi. Gaz kelebeğinin değişmesi gerekmişti benim araçta. Ama sizde durum farklı olabilir. Çok geçmiş olsun.
Arıza kodu belli oldu hocam. Gaz kelebeğinin değişmesi gerektiği söylendi bana da.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7583.jpeg
    IMG_7583.jpeg
    216.8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Belki ilerde faydalanan olur amacıyla bilgilendirme yapmak istedim. EPC arıza lambası şikayetinde P155800 arıza kodu verdi. Aynı zamanda turbo basınç arızası da görünüyordu. Araç gaz kelebeği kelebeği değişti. Turbo basınç arızası otomatik olarak ortadan kalktı. Araç eski haline döndü. Orijinal parça (Magnetti Marelli parça no:03F133062B) 6500 TL ve işçilik 1000 TL olmak üzere 7500 TL ödedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Üst Alt