Golf 8 için spacer önerisi

Gökhan39

Üye
İsim
Gökhan
Araç
Golf 8 İmpression 1.0 TSİ
Selamlar. Konu olarak arattım ama bulamadım. Golf 8 aracımda eibach 3,5cm yaylarla birlikte orjinal 18’ bergamo jantlarım var. Jantlar çok içerde duruyor. Daha önce spacer kullanan var mı, hangi marka, kaç cm ve sıkıntı yaşayan var mı, tecrübe eden arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim. Ön arka mı yoksa sadece arka mı almalıyım, öne koyarsak sıkıntı olur mu, min kaç cm koymalıyız vb. Aklımda fg spacer 1.2cm ön, 1.5cm arkaya almak gibi bir düşünce var ama fikirlerinizi duymak isterim. Teşekkürler

Selamlar. Konu olarak arattım ama bulamadım. Golf 8 aracımda eibach 3,5cm yaylarla birlikte orjinal 18’ bergamo jantlarım var. Jantlar çok içerde duruyor. Daha önce spacer kullanan var mı, hangi marka, kaç cm ve sıkıntı yaşayan var mı, tecrübe eden arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim. Ön arka mı yoksa sadece arka mı almalıyım, öne koyarsak sıkıntı olur mu, min kaç cm koymalıyız vb. Aklımda fg spacer 1.2cm ön, 1.5cm arkaya almak gibi bir düşünce var ama fikirlerinizi duymak isterim. Teşekkürler

Aracınızın ön aks genişliği ile arka aks genişliği ( teker izi mesafesi ) aynı genişlikte değildir.

Ön iz genişliği : 1533 mm

Arka iz genişliği : 1504mm

Ön iz genişliği daha geniştir. Bu özellikle ayarlanmış bir durumdur. Önden çekişli araçlarda ön iz genişliği arkadan daha geniş, arkadan çekişli araçlarda arka iz genişliği önden daha geniş olur.

Bu vesile ile, fabrikasyon ayarlanmış dengeyi bozmamak adına, spacer kullanılacağı zaman ön - arka 4 tekere birden, eşit kalınlıkta spacer kullanılmalıdır.

Öne farklı kalınlıkta, arkaya farklı kalınlıkta spacer takarsanız aracın aerodinamiğini bozarsınız.

Hem çamurluğa sürtme riski, hem de güvenlik açısında binek araçlarda 15mm nin üzerine çıkmamak gerekir.

Bana sorarsanız 10 veya 12mm spacer idealdir.

.

Son düzenleme:
yaylardan memnun musun sürtme vurma konfor bozukluğu var mı

yaylardan memnun musun sürtme vurma konfor bozukluğu var mı

Yaylardan çok memnunum hiç bir sıkıntı konfor kaybı yok. Önceki tüm araçlarımda da eibach kullanıyordum zaten.

Eibach. Bu işin vakkosu

Ben de T-Cross da, 35mm Eibach yay ve 10mm Eibach spacer kullanıyorum.

Yaylar çok konforlu. Performansını çok beğendim.

Adamlar yaptıkları işin hakkını veriyor gerçekten.

Ayrıca, spor yay kullanan bazı arkadaşlar, araç lifte kaldırılınca arka yayların üst yataktan kurtularak yan yattığını ve araç liften inince, yayların üst yataklara oturmadığını yazmış. Ben, eibach yay ile böyle bir sorun yaşamadım. Lifte kaldırıp indirdik. Araç liftte iken, arka yaylar üst yataklardan kurtulmuyor.

https://www.golftutkusu.com/topic/22100-2024-model-yeni-makyajli-t-cross-aldik/page/6#post-403853

.

Ben de T-Cross da, 35mm Eibach yay ve 10mm Eibach spacer kullanıyorum.

Yaylar çok konforlu. Performansını çok beğendim.

Adamlar yaptıkları işin hakkını veriyor gerçekten.

Ayrıca, spor yay kullanan bazı arkadaşlar, araç lifte kaldırılınca arka yayların üst yataktan kurtularak yan yattığını ve araç liften inince, yayların üst yataklara oturmadığını yazmış. Ben, eibach yay ile böyle bir sorun yaşamadım. Lifte kaldırıp indirdik. Araç liftte iken, arka yaylar üst yataklardan kurtulmuyor.

https://www.golftutkusu.com/topic/22100-2024-model-yeni-makyajli-t-cross-aldik/page/6#post-403853

.

Eibach ın spacerlarını nereden temin ettiniz?

Eibach ın spacerlarını nereden temin ettiniz?

Kayınco gurbetçi. Yayları ve spacerleri Eıbach ' ın kendi sitesinden almış, valize doldurup getirdi Almanya dan.

Spacer ler 5x100 - 5x112 uyumlu.

.

Önceleri sm spacer alır geçerdik, kafa rahattı açıkçası. Ama şu anda bariz öne çıkan bir marka yok sanki...

selam , bende göbekli 12 mm spacer var 1 set. 0533 250 1977 den bana ulaşabilirsin.

FG spacerdan önlere 1.3cm arkalara 1.7cm lik spacer aldım. Montajdan sonra tekrar paylaşırım. Esnaf olarak ilk defa görüşmeme rağmen çok ilgili alakalı ve yardımcı oldu. Hasret kalmışız böyle esnaflara :) teşekkürler arkadaşlar görüşleriniz için.

Ekli dosyalar

• 4E59BEDE-2058-49DD-B9F7-9B0D77DFDDA8.jpeg
    4E59BEDE-2058-49DD-B9F7-9B0D77DFDDA8.jpeg
    234.1 KB · Görüntüleme: 10

Geri
Üst Alt