İç alan hacmi sizce tiguanla karşılaştırma yaparsak nasıl?rica ederim hocam. Bu arada bir şeyi unutmuşum şimdi farkettim, bu fiyata adaptif hız sabitleyici de dahil, aldığım teklifte acc de vardı, sanırım en önemli ayrıntılardan birini unutmuşum [emoji4]
Valla hocam ben 1.92 boyundayım koltuğu ikisinde de kendime göre ayarlayıp (biraz dik ve alçak kullanmayı tercih ediyorum) arkaya oturdum ikisinde de benzer hacimler var gibi arkada. diz mesafesinde 3-4 parmak kaldı rahat rahat oturdum, baş mesafesi de gayet iyi atecada cam tavan olmasına rağmen başım tavana değmiyordu. Genellikle kendimi ölçü olarak kullanırım bu konudaİç alan hacmi sizce tiguanla karşılaştırma yaparsak nasıl?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam çok sağol cevap içinValla hocam ben 1.92 boyundayım koltuğu ikisinde de kendime göre ayarlayıp (biraz dik ve alçak kullanmayı tercih ediyorum) arkaya oturdum ikisinde de benzer hacimler var gibi arkada. diz mesafesinde 3-4 parmak kaldı rahat rahat oturdum, baş mesafesi de gayet iyi atecada cam tavan olmasına rağmen başım tavana değmiyordu. Genellikle kendimi ölçü olarak kullanırım bu konuda [emoji4] İkisinde de arka kol dayama ve bagaja açılan kapak vardı, tiguanın bagajı bariz daha geniş. Teknik verilerde 100lt ama ona bakmadan gözle görülür şekilde farklı hissettim ama her ikisi de benim için fazla [emoji4]
Bir de golfte dizlerim direksiyona değer, her ikisinde de diz ve direksiyon arasında mesafe kaldı bende onu çok beğendim [emoji4] Teknik ölçülerini de kontrol etmekte fayda var tabi ben gözle gördüğüm ve algı bakımından her ikisini de eşit gibi gördüm. Yerden yükseklik olarak da diğer rakiplerine göre baya farklı şekilde yüksek hissettirdi örnek olarak qashqai diyebilirim. Tiguan bu konuda daha iyi.
Ateca, tiguana göre biraz daha kompakt gibi geldi bana biraz daha şehirli gibi tabiri caizse [emoji4]
Son olarak bende alacak olsam diye düşününce şu fikir oluştu : tiguanı comfortline alacaksam kesinlikle atecayı tercih ederim. Çünkü 100bin tl üzerine çıkınca biraz da uzun süreli kullanım ve yolculukta eğlence bekliyor insan. Tiguan biraz daha sıkıcı geldi, composit media yı açmak bile çok içimden gelmedi(biraz abartıyorum) atecada full link vs var ekranda kurcalanacak bir şey buldum, ambians aydınlatması muhteşem ayrıca belirtmek isterim.
hocam ben kodiaq ayarında olacağına dair bir bilgiye ulaşamadım henüz internet sitelerinde tiguanla ay nı veya 3-5 ucuz olacağına dair bilgi çok bende bu yönde düşünüyorum nedeni bu iki iç mekan bir birine denk olamaz veya 5-10 ucuzuna kodiq tercih sebebi olamaz düşüncesindeyim dünyalar kadar fark var , yani golf leon arasındaki farkdanda büyük@Beşiktaş1903 hocam kodiaq tuareg ayarında olacakmış, o nedenle fiyatı çok daha yüksek olacaktır. Seat bayisi aynı zamanda skoda bayisi de kodiaq ı sorduğumda forumda da bahsedildiği gibi üst segment olacak dedi tuareg ayarında diye. Konu bütçeye gelince bir şey diyemem hocam ama qashqaiye göre daha iyi bir kalite algısı oluşturdu ateca bende. Şu anki fiyatlara bakınca Tiguan tercih etmezdim heralde ben de. Söz konusu Qashqai olunca aklıma dizel konusu geliyor, çok uzun yol kateden biri iseniz yakıt olayını düşünüyorsanız qashqai zaten ilk tercihiniz olabilir gibi geliyor bana, atecada dsg ile sunulan dizel versiyonu dsg ile birlikte gelen 2.0 190 hp olan versiyon. 1.6 manual var 115 hp lik motor ama tork değeri 250 nm olması lazım biraz düşük gibi geldi bana dizel için 320-350 falan beklerdim. Ama dizele çok yakın olmayan biri olarak benzinlide vag grubu motorları çok beğeniyorum ve vazgeçemiyorum