Muhtemelen şanzıman sesi bende 130 binlerde geliyordu çok kaliteli bir yağ 2l + mos2 katkı attıktan 10bin km sonra neredeyse yok olacak kadar azaldı ses..
2.olasılık arka koltuk altındaki şamandıra içindeki pompa aşırı zırıltı yapıyor. Koltuk altına yalıtım %80 keser sesi ben yaptım. Ctk sandwic
3.olasılık orta konsolun kronik sesleri ,, Bunun içinde orta konsolu kısmen söküp silikon sprey sıkılmalı geçme yelerinin tamamına tırnak uçları plastiklerin birbirlerine temas ettiği yerler vs.. sıkıp bekler kürleşince 2 turu atarsınız. Ben yaptım 1 kutu silikon ( silikon spreyler uzun ömürlü değil ) /1 kutu hhs5000 (çok yoğun uzun ömürlü) uyguladım görünmeyen yerlere pahalıdır ama uzun ömürlü değiyor. 1 kere sıkarsınız plastiklere boyalı yüzeylere zarar vermez inceleyin..
Mlsf kronik sorunları olan bir araç. Alıştıkça hataları tek tek buluyorsunuz.. birde beklenti çok yüksek premium kalitesi beklememek lazım .. yada ciddi rakamlar harcayıp prof yalıtım yaptırarak ve sıvıları daha iyileriyle yenilemek 30/40+ bini bulur..
Katkısı olur mu birebir yaşayan + uygulayan birisi olarak, bilinçli yapılan her şey konfor arttırır ve ilerde karşılaşacağınız ciddi masrafların önüne geçer.
örnek: dün yakıt deposunun kilit mekanizmasına yağ enjekte ettim, geçen tutukluk yapmıştı içine su çamur yakıt bile kaçabiliyor şimdi daha rahat çalışıyor, bakarsan bağ bakmazsan dağ oluyor.. hayatımızdaki her şey için geçerli..
Motor kısmından geliyorsa.. motor kulakları, Enjektör verimsizliği 200k gelmeden mutlaka bakım ayar yapılmalı, Oynar volan varsa değişmemişse volan 170/200 binde değişiyor full set baskı ile ..