Golf 7 1.2 TSI Klima ve yağ eksiltme

Yunus2525

Üye
İsim
Yunus
Arkadaşlar aracım 2014 model golf 1.2 tsi motor aracıma mobil1 yağ koydum eksiltti castrol koydum onuda eksiltti genelde 5 bin ile 6 bin km sonra eksiltme oluyor önere bileceğiniz daha kaliteli yağ markası varmı bir de klima gazını koydurdum klima auto da çalıştırıyorum genelde bazen soğuk üflemeyi kesiyor kapatıp açınca tekrar soğuk üflüyor bazen sıcak üflemeyi kesmiyor araçım 165 bin km de 4 yıldır bende severek bindiğim araç sizce ne yapmalıyım

Mobil1 kaça kaç yağ koydunuz? Pistonların kompresyonuna baktırın normalse, 5w30 yağ kullanıyorsanız (bendeki 2011 Yeti 1.2 TSI DSG için Mobil Esp 1 5w30 kullanıyorum) bir tık daha kalın/vizkos 5w40 yağ kullanın derim.

Tsi motorlarda yağ yakma kronik bir sorun sekmanlari erken aşıniyor sen ne koyarsan koy yağı tutamayan sekman yine yag yakacaktir tabii yağ eksiltmenin başka sebepleride var bunu incelemek lazim ama neden eksiltmeyi yağ markası deneyerek kesmeye çalışıyorsun 2013 modellerde bu durum sık görüldü 2014 te de var benimkide 2014 model 120 binde henüz eksiltme yok umarim olmazda geçmiş olsun klima konusunu bilmiyorum

Bu arada 5 6 bin km sonra eksilttti derken eksilme mi gördün isik mi yaktı çünki her araç mutlaka yag eksiltir 10 bin bakima kadar yeterli seviyedeyse sıkıntı yok ışık yaktiysa tamir lazim

Tüm içten yanmalı motorlar, mekanik, hareketli parçaların sürtünmelerini azaltmak için kullandıkları yağı hem ısınmadan dolayı buharlaşarak, hem de segmanlarda silindirin içini sıvazlarken film tabakası şeklinde de olsa bir miktar yüzeyde kalın yanma ile egzostan atılır. Bu da eksilmeye sebep olur. 15bin km süresince genelde bu eksilme, kullanıma da bağlı olarak bir uyarıya sebep olmaz. 100k km 2011 1.2 TSI için her değişimde süreyi en az üç senede bir olarak yapmış olsam da bir defa değişimden 10k km sonrasında yağ eksik uyarısı gördüm ve 5lt almış olduğum yağın 4.6lt si kullanılmıştı, arabadaki kalan 400cc kalan yağı ilave ederek uyarı düzeldi. Çok agresif kullanımda sonuçta piston, silindir, segman arasında doğal aşınmalar olacağından bu aşınmalar hızlanarak yağ eksiltme durumu da artabilir. Herbir silindir için kompresiyon ölçülerek teşhis konulabilir.

Klima sorununun çözümü basit, aküyü değiş. Ben öyle yaptım kurtuldum. Servisin aküsünü al devam et.

Geri
Üst Alt