Golf 6 korna çalışmıyor

mehmet61

Üye
İsim
Mehmet Koç
Araç
VW Golf 6 1.6 TDI
Arabanın kornası çalışmıyor. Tüm sigortaları kontrol ettim. Sorun yok. Yeni korna aldım ve taktım. Korna yine çalışmıyor. Sağ ve sol tarafta iki korna olduğunu farkettim. Sol ve sağ ikisini de değiştirmek şart mı? Sorun kornada değil de kabloda ise sorunu nasıl çözebiliriz.

Golf 6’da korna, airbag arkasindan sargiya, sargidan bcmye, bcmden role ve sigortaya, en son duduk kismina gider. Problem en bastan baslanarak aranmali.

Upvote 0
Rolenin yeri nerde? Airbag kısmını açtık. Sıkıntı yok gibi

Upvote 0
Korna rölesinin yerini bilen var mı? Araç 2010 golf 6 1.6 TDI

Upvote 0
Kaputun altındaki sigorta kutusunda olmalı. Genelde röleler ve bazı ana sigortalar orada.
Buradaki bilgiler işinize yarayabilir.

Upvote 0
Kaputun altındaki sigorta kutusunda olmalı. Genelde röleler ve bazı ana sigortalar orada.
[/URL][/URL]
Şoför tarafında sol tarafta far açma düğmesinin altında bir kutu var. O kutuyu sökünce rölelere ulaştım. Şimdi hangi rölenin kornaya ait olduğunu arıyorum. Bulunca yazarım.
[/URL]
Şoför tarafında sol tarafta far açma düğmesinin altında bir kutu var. Kuyuyu çıkarınca röleler orada. Şimdi korna rolesi hangisi onu arıyorum. Bulunca yazarım.

Ekli dosyalar

• IMG_20240802_144017_edit_101684674448025.jpg
    IMG_20240802_144017_edit_101684674448025.jpg
    181.3 KB · Görüntüleme: 6
Upvote 0
Ve mutlu son. Arızayı giderdim. Korna çalışıyor. Sol tarafta kapıya bitişik olan yerdeki sigorta kutusunda 17 nolu sigortanın yeri boş. Oraya 5A lık bir sigorta taktım ve korna çalışıyor.

Upvote 0

Yeni derken sıfır anlamında sormamıştım. Önceki kullanıcı kornayı ya hiç kullanmıyordu farkında değildi ya da hatayı söylemeden sattı.
Hayır. Araç 2 yıldır bende. Korna birden bozuldu ve ben çözümü bir Alman forum sitesinde böyle buldum.

Upvote 0

Geri
Üst Alt