Yağ çubuğu üflemesi

Devineta

Üye
İsim
Mert
Araç
Golf 7.5
Merhaba ben 2017 model 1.6 tdi kullanıyorum.
Araç çalışıyorken yağ çubuğundan buhar gelmesi ve motor yağ kapağını açınca kapağı çok oynatması ve aynı şekilde buhar gelmesi bir sıkıntımıdır yoksa bu araçlarda normal mi?
pek bir bilgim yok o yüzden sizlere sormak istedim.

Merhaba ben 2017 model 1.6 tdi kullanıyorum.
Araç çalışıyorken yağ çubuğundan buhar gelmesi ve motor yağ kapağını açınca kapağı çok oynatması ve aynı şekilde buhar gelmesi bir sıkıntımıdır yoksa bu araçlarda normal mi?
pek bir bilgim yok o yüzden sizlere sormak istedim.
Motor çalışırken yağ çubuğunu çekmek ve yağ dolum kapağını açmak normal mi sizce..? Öncelikle bunu bir sorgulayınız derim.

Upvote 0
Motor çalışırken yağ çubuğunu çekmek ve yağ dolum kapağını açmak normal mi sizce..? Öncelikle bunu bir sorgulayınız derim.
Normal olmadığını biliyorum her gün açıp kontrol etmiyorum zaten ilk defa baktım araç alırkende hep onu kontrol ediyor bilen ya da bildiğini sanan insanlar, internettede bir video gördüm o yüzden sordum sorumun cevabı bu değil ya da kapağı açmam sıkıntı yaratır mı diye bir soru sormadım. teşekkürler

Upvote 0
Bazı motorlarda üfleme bir noktaya kadar normaldir.
Araştırmak ve yakından bakmak dinlemek lazım.

Upvote 0
Yetkili servis ustası dizel motorlarda normal olduğunu söylemişti. Hatta alaycı bir şekilde bunun sorun olduğunu düşünenler var demişti.
Ama ben de merak ettiğim için bigün denemek istedim. Anlık çek kapat yaptım. Kapakta ve çubukta içeri vakumlama oluyor Tsi motorda.

Upvote 0
Ben biraz araştırdım vw grubu dizel motorların hepsinde aynı olduğu söylenen 4-5 video izledim ustalar böyle diyor ama merak edip ustaya soran ya da aklına takılanlar olmuştur diye forumada yazayım dedim

Upvote 0

Geri
Üst Alt