Son zamanlarda yurtdışından OBDEleven alan var mı?

mehmetakman

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
2023 Golf 1.5 e-TSI Style
Merhaba,
Yurtdışından bir OBDEleven almak istiyorum. Malum yeni gümrük yasası yürürlüğe girmeden 21 Ağustos'a kadar almak lazım. Vergi ödemesini falan nasıl gerçekleştireceğiz? Bilgi verebilir misiniz?

Gümrük herşey için geçerlidir. Sadece aliexpress değil.

Limiti açtığı için gümrüğe takılır hocam işte sorun o

Amazon’dan almıştım. Hiçbir şeye müdahale etmiyorsunuz zaten hocam. Amazon öneririm.

Bir güncelleme atmak istedim. OBDEleven.com adresinden 09.08.2024 tarihinde cihazı sipariş ettim. 21.08.2024 tarihinde adresime teslim edildi. İndirim kodu ile kargo dahil €55.42 mal oldu. Burada 422 tl gümrük ödemesini yaptım. Ancak yeni düzenlemede işler nasıldır bir fikrim yok açıkçası. Bilginize...

yeni alanlar var mı? sizce sahibindenden mi yoksa kendi sitesinden mi alalım

yeni alanlar var mı? sizce sahibindenden mi yoksa kendi sitesinden mi alalım
Merhaba;

Eylül başında obdeleven.com dan Pro Pack siparişi verdim yaklaşık 1haftada ürün Türkiye' ye giriş yaptı ( PTT ile geldi ). Sonrasında yaklaşık 7-8 günlük bir süreçte AVPİM ve bir kaç posta merkezi arasında işlem gördükten sonra ürünün 30 Euro sınırını aştığı ve beyanname istendiği bu süreç için de bir gümrük müşaviri ile görüşmem gerektiği bildirildi. Gümrük müşaviri ile görüştüm ve sonuç olarak ürünün teslim alınması için %60 a kadar vergilendirme çıkabileceği ve TSE belgesi alınması gerektiğini, toplamda 15-20 bin Türk Lirası tahmini bir maliyet çıkabileceğini bildirdi. Bu yüzden yaklaşık 20 günlük bir sürecin ardından maalesef ürünün iadesini istemek durumunda kaldım. Benim gözlemlediğim kadarıyla şu süreçte bu ürünü yurtdışından bireysel olarak getirmek sorun gibi gözüküyor.

Merhaba;

Eylül başında obdeleven.com dan Pro Pack siparişi verdim yaklaşık 1haftada ürün Türkiye' ye giriş yaptı ( PTT ile geldi ). Sonrasında yaklaşık 7-8 günlük bir süreçte AVPİM ve bir kaç posta merkezi arasında işlem gördükten sonra ürünün 30 Euro sınırını aştığı ve beyanname istendiği bu süreç için de bir gümrük müşaviri ile görüşmem gerektiği bildirildi. Gümrük müşaviri ile görüştüm ve sonuç olarak ürünün teslim alınması için %60 a kadar vergilendirme çıkabileceği ve TSE belgesi alınması gerektiğini, toplamda 15-20 bin Türk Lirası tahmini bir maliyet çıkabileceğini bildirdi. Bu yüzden yaklaşık 20 günlük bir sürecin ardından maalesef ürünün iadesini istemek durumunda kaldım. Benim gözlemlediğim kadarıyla şu süreçte bu ürünü yurtdışından bireysel olarak getirmek sorun gibi gözüküyor.
Yurtdışından fiziken getirmekte sorun olmuyor di mi?

Geri
Üst Alt