Kaliper Boyama

Boeing738

Üye
İsim
Boeing737
Araç
Golf 7
Arkadaşlar selamlar, Golf 7 aracımın kaliperlerini boyamak istiyorum. Araçta daha önce 15 midline jantı varken gerek yoktu ama şuan mallory jantlar takılı. Kırmızı boyanırsa hoş durur kanaatindeyim. İnternette kapaklar var fakat dysonlama, kılavuz açıp delme gibi işlemle takılıyormuş. Fren gibi önemli bir sistemde bu tarz olayları yapmayı doğru bulmuyorum ama boyanmasının bir zararı da olmaz bence. Tavsiyeleriniz nelerdir? Yapılmasının bir zararı olur mu?

Arkadaşlar selamlar, Golf 7 aracımın kaliperlerini boyamak istiyorum. Araçta daha önce 15 midline jantı varken gerek yoktu ama şuan mallory jantlar takılı. Kırmızı boyanırsa hoş durur kanaatindeyim. İnternette kapaklar var fakat dysonlama, kılavuz açıp delme gibi işlemle takılıyormuş. Fren gibi önemli bir sistemde bu tarz olayları yapmayı doğru bulmuyorum ama boyanmasının bir zararı da olmaz bence. Tavsiyeleriniz nelerdir? Yapılmasının bir zararı olur mu?

Buradan bilgilenebilirsin...

https://www.golftutkusu.com/topic/10611-mk7-5-kaliper-boya-islemi-pars-car-service/

EN UYGUN MALİYET İLE...
Ben yaptığımı yazayım.
2 yıl sıfır sıkıntı ile bşndim. 50 bin km civarı yaptım.
Sıfır kabarma sıfır sorun ile..

Malzemeler::
Isıya dayanıklı motip kırmızı sprey boya
Balata spreyi
Fırça
Karton

İşlemler;
Soğuk kalipere,
Balata spreyi ve fırça ile temizliyorsun.
Kapalı alanda olsun. Bu önemli boya dağılmasın.
Kartonu kesiyosun. Kapılara paralel bir şekilde balataya sıfıra sıfır yanaştırıp, diske gelmesini ve dağılmasını önlğyorsun.
Sonra boya işlemi. Yavaş yavaş boyuyorsun. Isıya dayanıklı boya çok çabuk kuruyor 2-3 kat 10 dk arayla boya.
sonuç mğkemmel..
IMG_1125.jpeg

Son düzenleme:
EN UYGUN MALİYET İLE...
Ben yaptığımı yazayım.
2 yıl sıfır sıkıntı ile bşndim. 50 bin km civarı yaptım.
Sıfır kabarma sıfır sorun ile..

Malzemeler::
Isıya dayanıklı motip kırmızı sprey boya
Balata spreyi
Fırça
Karton

İşlemler;
Soğuk kalipere,
Balata spreyi ve fırça ile temizliyorsun.
Kapalı alanda olsun. Bu önemli boya dağılmasın.
Kartonu kesiyosun. Kapılara paralel bir şekilde balataya sıfıra sıfır yanaştırıp, diske gelmesini ve dağılmasını önlğyorsun.
Sonra boya işlemi. Yavaş yavaş boyuyorsun. Isıya dayanıklı boya çok çabuk kuruyor 2-3 kat 10 dk arayla boya.
sonuç mğkemmel..
Ekli dosyayı görüntüle 77542
Teşekkürler hocam. Maalesef kapalı alanda yapacak yerim yok. Rüzgarsız bir günde yapmaya çalışacağım. Aracınızda güzel durmuş güle güle kullanın

Geri
Üst Alt