Golf 1.4 tsi epc

yavuz35

Yeni Üye
İsim
Yavuz
Araç
Golf
Merhabalar 2 gün önce yolda giderken araç tekleme yaptı sonrasında bişey olmadı bende çok umursamadım bugün aracı sürerken gene tekleme yaptı epc yazısı yandı ve motor işareti yanıp söndü ve start stop hatası verdi sanayiye gittim usta bi tane buji bozuk dedi ama bozuk olan bujideki ortadaki ateşleme parçası içinde yoktu bujileri değiştirdikten sonra sorun düzelmedi ve usta parçanın piston üzerine düşmüş olabileceğini söyledi üst kapak açılması lazım dedi o da çok masraflı bilgisi olan var mı başka neyden olabilir

Son düzenleme:

Miknatıs yapışıyorsa bir çubukla buji deliğinden sarkıtılıp kopan parça alınabilir.

Merhabalar 2 gün önce yolda giderken araç tekleme yaptı sonrasında bişey olmadı bende çok umursamadım bugün aracı sürerken gene tekleme yaptı epc yazısı yandı ve motor işareti yanıp söndü ve start stop hatası verdi sanayiye gittim usta bi tane buji bozuk dedi ama bozuk olan bujideki ortadaki ateşleme parçası içinde yoktu bujileri değiştirdikten sonra sorun düzelmedi ve usta parçanın piston üzerine düşmüş olabileceğini söyledi üst kapak açılması lazım dedi o da çok masraflı bilgisi olan var mı başka neyden olabilir
olabilir, rastgele bir kaç farklı vag ustasına gösterin ne diyecekler görelim

İkiside aynı şeyi söyledi hocam
2019 vagfest dönüşü 2005 1.4 benzin&tüplü polomda şöyle bir şey başıma denk gelmişti;
şile yolu dönüşü araç devir düşürüyor ve rolantide garip bir titreme yapıyordu. devir saati 1000-2000 arası oynuyordu kendiliğinden.
arkadaşla kartal sanayi sitesine girdik ve en az 5-6 usta gezdik (pazar pazar)
biri gazdan olmuştur düzelir dedi
biri kirli benzinden olmuştur devam et dedi
biri gaz beyni değişmesi lazım dedi
biri usta yok cihaza bağlarım arıza tespit ederim(ücreti alacak) ama yarına kalır dedi
biri kronik, üst kapaktan dedi çözümü söylemedi iş vardı başında
en son usta (adını hatırlamıyorum ama dükkanı bulurum) kaputu aç dedi, gaz ver dedi, bobinlerden dedi, bobinleri sırayla çıkardı taktı ve sorunlu olanı buldu o ara aracı satacağım ve yola çıkacağımdan çıkma bir tane taktırıp devam etmiştim :)

kısaca: 3. ve 4. bir ustaya gidin net emin olun bence

Bu sefer usta bobini değiştirdi arıza lambası artık yanmadı ama dün bir ara motordan aşırı ses geldi sonrasında ses gelmedi başka ustaya gösterdim dedi buji ucu içine girmiş olsa bile onu parçalayıp atmıştır bujinin ucu sert değil o kadar dedi bugün de start stop hatası verdi bende anlamadım bu sefer neyden dolayı verdi daha ustaya gitme vaktim olmadı önemli bişey mi onu da bilmiyorum bi ara onu da gösteririm

Şimdi epc yakarsa ateşleme düzgün vermez buda motorunda yatak sesi çıkarır piston vurur normal bir ses üzerine gitmeyecen ateşlemeyi çözersin sorun çözülür

Start stop hatası veriyor o neyden dolayı olabilir

epc lambası ile birlikte start stop arıza veriyorsa sorun büyük ihtimal turbonun arka tarafı egzoz manifoldundan yapıyor.

şurada detaylı şekilde belirttim.

Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor sadece start stop hatası veriyor

Geri
Üst Alt