alaras
Üye
- İsim
- Ali Aras
- Araç
- Golf 7 Rline 2016
Herkese iyi günler diliyorum. Bugün sabah aracımı çalıştırdım, hareket eder etmez kırmızı bir şekilde soğutma sıvısını kontrol edin uyarısı verdi. Üstüne ekleme yaptım, normalden aşağıdaydı antifriz. Ekleme yapınca sorun kesildi. Akşam aynı şekilde uyarı verdi, yine ekleme yaptım, yine aşağıdaydı antifriz. Ancak uyarı vermesi için önemli derecede antifriz akması gerekiyor, o derece bir kayıp yok, genel olarak görünür bir akıntı yok. Aracın altına da baktım, hani bir yerde mi kalıyor diye, akan bir şey göremedim. Park ettim aracı, açtım kaputu baktım koyduğum seviyede problem yok. Daha önceden aracım yine klimayla alakalı bir motor yüzünden antifriz eksiltiyordu, parçanın değişimi orijinal parçayla yetkili serviste yapıldı. Yabancı forumlarda da okuduğuma göre eğer genleşme kabında basınç kaybı olursa böyle kaçırmalar yapabilirmiş, aynı zamanda MQB TDI'lar ChargeCoolera sahip (su soğutmalı turboşarj sistemi), bir kişi de ChargeCooler içeri antiftriz kaçırıp yakıyor olabilir diyor. Ve chargecooler culprit diye bir şey demiş ancak tam anlamadım ne olduğunu. Daha önce başına gelen varsa, bir fikri olan varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler, iyi sürüşler.
Edit: Antifriz yansa buhar atar diye düşünüyorum, egzozdan çıkan yabancı sıvı, duman yok.
Edit: Antifriz yansa buhar atar diye düşünüyorum, egzozdan çıkan yabancı sıvı, duman yok.