1.0 TSI Bakım Aralığı

BestOnur

Üye
İsim
Onur
Araç
2017 Golf 1.0 Tsi Comfortline
Merhaba arkadaşlar, bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Ocak ayında 2017 model 1.0 TSİ manuel Golf aldım ve alır almaz yağ, filtreler, triger ve v kayışını dışarıda güvendiğim ustama parçalarını ben alarak değiştirttim. İçinde bulunduğumuz ay itibari ile 10.000 km'yi geçtim aracım şuan 110.000 km de. Sizce bakım yaptırmalı mıyım yoksa 15.000 km'de bir mi yaptırmalıyım. Diğer bir konu bakım yaptırırken fren hidroliği ve bujilerini değiştirmek istiyorum geçmişte ne zaman değiştirildiğini bilmiyorum. Bakımı yetkili serviste mi yoksa parçalarını yine kendim temin edip ustama mı yaptırmalıyım. Servisten 13500 TL'lik fiyat aldım.

Saygılar

Merhaba arkadaşlar, bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Ocak ayında 2017 model 1.0 TSİ manuel Golf aldım ve alır almaz yağ, filtreler, triger ve v kayışını dışarıda güvendiğim ustama parçalarını ben alarak değiştirttim. İçinde bulunduğumuz ay itibari ile 10.000 km'yi geçtim aracım şuan 110.000 km de. Sizce bakım yaptırmalı mıyım yoksa 15.000 km'de bir mi yaptırmalıyım. Diğer bir konu bakım yaptırırken fren hidroliği ve bujilerini değiştirmek istiyorum geçmişte ne zaman değiştirildiğini bilmiyorum. Bakımı yetkili serviste mi yoksa parçalarını yine kendim temin edip ustama mı yaptırmalıyım. Servisten 13500 TL'lik fiyat aldım.

Saygılar

Fren hidroliği kesinlikle serviste değiştir... Bujiyi ise dışarıda ustana değiştirtsen bile servisten başka yerden alma...

Saygılar
Yetkili serviste fren hidroliği değişimi özel bir cihazla yapılır, sıfır hata ile (fren sisteminde hava kalmadan) ile değişim sağlanır, bu cihaz sanayide her yerde bulunmaz,

Aracınız 7 yaşında olduğu için, yetkili serviste yapılan tüm işlemlerde (yedek parça ve işçilikte) %25-30 arası (Zubizu indirimi) hakkınız mevcuttur,

Bu sayede yetkili serviste fren hidroliği ve buji değişimi dışarda yaptırmak ile hemen hemen aynı rakamlara gelir,

Fren hidroliği değişimi, buji değişimi, silecek seti gibi işlemleri dışarda yaptırmanın pek anlamı yoktur, Ayrıca yetkili serviste değişen parçalar 2 yıl garatilidir.

Misal servisten (Eco seri olmayan) ön silecek seti almak istediğinizde 1.100 lira civarıdır, yani pahalıdır, Fakat buji değişimi veya fren hidroliği değişimi için kayıt açtırdığınızda ve ön silecek seti istiyorum dediğinizde, Zubizu indiriminden faydalanırsınız ve Orjinal silecekler (eco seri olmayan) yaklaşık 800 lira civarına gelmiş olur, Dışardan Bosch veya Valeo silecek almak istediğinizde aynı rakamı ödemiş olursunuz yani dışardan almaya gerek yoktur.

Yetkili serviste fren hidroliği değişimi özel bir cihazla yapılır, sıfır hata ile (fren sisteminde hava kalmadan) ile değişim sağlanır, bu cihaz sanayide her yerde bulunmaz,

Aracınız 7 yaşında olduğu için, yetkili serviste yapılan tüm işlemlerde (yedek parça ve işçilikte) %25-30 arası (Zubizu indirimi) hakkınız mevcuttur,

Bu sayede yetkili serviste fren hidroliği ve buji değişimi dışarda yaptırmak ile hemen hemen aynı rakamlara gelir,

Fren hidroliği değişimi, buji değişimi, silecek seti gibi işlemleri dışarda yaptırmanın pek anlamı yoktur, Ayrıca yetkili serviste değişen parçalar 2 yıl garatilidir.

Misal servisten (Eco seri olmayan) ön silecek seti almak istediğinizde 1.100 lira civarıdır, yani pahalıdır, Fakat buji değişimi veya fren hidroliği değişimi için kayıt açtırdığınızda ve ön silecek seti istiyorum dediğinizde, Zubizu indiriminden faydalanırsınız ve Orjinal silecekler (eco seri olmayan) yaklaşık 800 lira civarına gelmiş olur, Dışardan Bosch veya Valeo silecek almak istediğinizde aynı rakamı ödemiş olursunuz yani dışardan almaya gerek yoktur.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim peki bakım kilometresi sizce 10 bin mi yoksa 15 bin mi olmalı. Ben ocak ayında aldım aracım ve 10 bin km yi geçtim.

Bakımlar avrupada 30.000 km ya da 2 yılda bir yapılıyor. Türkiye yakıt kalitesine güvenilmediği için, stadartları bilinmediği için 15.000 ya da yılda 1 yapılıyor. Bence 10.000 gibi erken dönemde rutin bakım yaptırmanıza gerek yok. Türkiye içinde 15.000

Bakımlar avrupada 30.000 km ya da 2 yılda bir yapılıyor. Türkiye yakıt kalitesine güvenilmediği için, stadartları bilinmediği için 15.000 ya da yılda 1 yapılıyor. Bence 10.000 gibi erken dönemde rutin bakım yaptırmanıza gerek yok. Türkiye içinde 15.000
Bakımlar avrupa ‘nın her ülkesinde 30.000 km veya 2 yıl da bir yapılmamaktadır, bazı (gelişmiş ülkeler dahil) 1 yıl veya 15.000 km‘de bir yapılan ülkeler de mevcuttur. Buna etken olarak kullanılan motor yağının viskozitesi ve tipi, filtrelerin kalitesi etkileyen faöktörlerden bazılarıdır. İlaveten Avrupa’da gelir dağılımı ve alım gücü yüksek olduğundan araçların 10 yıl sonunda geri dönüşüm olması hedeflenmektedir, Avrupa Birliği tarafından gün geçtikçe araç üreticileri için koşullar zorlanmaktadır.

Bakımlar avrupa ‘nın her ülkesinde 30.000 km veya 2 yıl da bir yapılmamaktadır, bazı (gelişmiş ülkeler dahil) 1 yıl veya 15.000 km‘de bir yapılan ülkeler de mevcuttur. Buna etken olarak kullanılan motor yağının viskozitesi ve tipi, filtrelerin kalitesi etkileyen faöktörlerden bazılarıdır. İlaveten Avrupa’da gelir dağılımı ve alım gücü yüksek olduğundan araçların 10 yıl sonunda geri dönüşüm olması hedeflenmektedir, Avrupa Birliği tarafından gün geçtikçe ataç üreticileri için koşullar zorlanmaktadır.
Burada 10 yaşında araba alınca biz sıfır araba almış gibi oluyoruz. Bir de kmsi düşükse varya... 😄

Avrupada neredeyse butun otoyollarda ses yalitim duvarlari var yollarda bizdeki gibi cukurlar hiz yavaslatma kasisleri yok yada ben gormedim,hava bizdeki gibi duman dumana degil bunun gibi bir cok faktor var…Yag bakim araligi yilda bir kere kesinlikle yapilmali ulkemiz sartlarinda bence trafik sikisik bir dur kalk trafikte 45 dk olabiliyorsa mesela motor yagi ne kadar dayanir???Ben her yil km den bagimsiz yagimi filtrelerimi degistiyorum…Tanidigim ark.var iki yilda bir degistiriyor arabasi doblo ona aciklama yapmayi bile gerek duymuyorum sadece gülüyorum 🤣

Geri
Üst Alt