Golf 7 Kısalar açıkken gündüz farları hala yanıyor

cank

Üye
İsim
Can
Araç
Golf Mk7 2013 1.2 Tsi
Merhaba,

Comfort Halojen farlarda; Kısaları açtığımda gündüz farlarını söndürmeyi kodlamıştım ama kendi kendine bozuldu.

Kısaları açtığımda gündüz led/kısa ledi söndürme kodlamasını bilen var mı? Kaybettim bulamıyorum.

Bunu hala bilen yok, bazen kendi kendine düzeliyor. Multimedyadan far ayarlarını sıfırlıyorum, kodlamayla gündüz ledini falan kapatıyorum ama hala kısaları açınca tüm farlar yanıyor ve aşırı göz alıyor.

Upvote 0
Bunu hala bilen yok, bazen kendi kendine düzeliyor. Multimedyadan far ayarlarını sıfırlıyorum, kodlamayla gündüz ledini falan kapatıyorum ama hala kısaları açınca tüm farlar yanıyor ve aşırı göz alıyor.
Evet. Aslında güzel bir konuya değinmişsiniz. Göz alıyor.
Gündüz lambası parlaklığı yüksek olduğu için gece göz alır. Buna bir de LED değişimi yapmışsınız karşıdan gelene de size de geçmiş olsun.

Bunu ford courier araçlarda da maalesef görüyorum. bilinçsizce LED değiştirmiş kullanıcılar yüzünden önümüzü göremiyoruz.

Kodlama durumunda çıkmaza düşerseniz yetkili servisten aracın yazılımını yeniden yükletiniz. Öncesinde de orijinal ampulleri takınız.

Amerikan park ve halojen uyumlu fara LED takmak başlı başına hata.

Upvote 0
Evet. Aslında güzel bir konuya değinmişsiniz. Göz alıyor.
Gündüz lambası parlaklığı yüksek olduğu için gece göz alır. Buna bir de LED değişimi yapmışsınız karşıdan gelene de size de geçmiş olsun.

Bunu ford courier araçlarda da maalesef görüyorum. bilinçsizce LED değiştirmiş kullanıcılar yüzünden önümüzü göremiyoruz.

Kodlama durumunda çıkmaza düşerseniz yetkili servisten aracın yazılımını yeniden yükletiniz. Öncesinde de orijinal ampulleri takınız.

Amerikan park ve halojen uyumlu fara LED takmak başlı başına hata.
Gündüz farları uzun far kasesinde olduğundan göz alıyor evet. Ayrıca ışık şiddetinide azaltabiliyoruz. Ancak kısa farlarla beraber tam şiddette yanıyor bu da normal gece sürüşünde odak çizgisini bozduğundan göz alıyor. Yoksa hata durumu ortadan kalkıp normal çalışsa kısaları açtığımızda h15 ler komple sönüyor ve sorun yaşamıyoruz.

Upvote 0
Hocam herşeyi orjinaline çevirin hiç bir sorun kalmaz bu şekilde orası düzelir torpido lamban yanmaz o düzelir başka bişey çalışmaz

Upvote 0
Gündüz farları uzun far kasesinde olduğundan göz alıyor evet. Ayrıca ışık şiddetinide azaltabiliyoruz. Ancak kısa farlarla beraber tam şiddette yanıyor bu da normal gece sürüşünde odak çizgisini bozduğundan göz alıyor. Yoksa hata durumu ortadan kalkıp normal çalışsa kısaları açtığımızda h15 ler komple sönüyor ve sorun yaşamıyoruz.
Evet, her iki ampul de 12 v ile çalışabilir ancak LED ampul ile halojen ampulün lümen değerleri aynı değildir.
Kısılabiliyor durumu pek fayda etmez. Zaten kısa yanınca gündüz farı, uzunlar ya da park lambası yanmamalı. Tıpkı sinyallerin sabit şekilde yanmaması gerektiği gibi.

Upvote 0

Geri
Üst Alt