Triger devir daim set değişimi sonrası su atması

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhabalar, Golf 7 1.6 tdi manuel aracımın Trigger devir daim set degisimi yapildi antifriz degisimi de yapildi. Aracta belirli bir sure kullanim sonrasında sogutma sivi uyarisi aldım. Kaputu actigimda Yedek su tankinin bos oldugunu ve hemen yanindaki demirde su oldugunu gordum. Elimi su deposunun altina uzattim su vardi deponun delik oldugunu dusunerek yeni bir depo ile degistirttim. Bugun Aracla yaklasik 300km yol yaptim (cogunlugunda klima acikti) eve döndüğümde kaputu actim ve tekrardan yandaki demirde antifriz oldugunu gordum elimi tankin altina uzattim bu sefer su yoktu altinda ama yanindaki demirde su var. Sebebi ne olabilir?

Bu tank degisimi oncesine ait hali:
IMG_5742.jpeg

Bu degisim sonrası temiz hali:
IMG_5752.jpeg

Bu da az önce çektiğim su atmış olduğu hali:
IMG_5800.jpeg
IMG_5804.jpeg

Son düzenleme:

önce ki depoyu kontrol ettiniz mi onda bir çatlak vs var mıydı?

yeni taktığınız depoda çatlak vs olabilir mi?

buradan fotoğrafla yorum yapmak zor ama
suyun aktığı yer dolayısıyla depo kaynaklı bence.

Upvote 0
önce ki depoyu kontrol ettiniz mi onda bir çatlak vs var mıydı?

yeni taktığınız depoda çatlak vs olabilir mi?

buradan fotoğrafla yorum yapmak zor ama
suyun aktığı yer dolayısıyla depo kaynaklı bence.
Evet onceki depoyu kontrol ettim ama bir catlak yoktu. Bunda da bir catlak olsaydi sonradan kontrol ettigimde de damla damla gelirdi diye düşünüyorum ama farkli bir sekilde test etmedim. Koydugumuz antifriz fazla gelmiş olup altindan tahliye etmis olabilir mi? Seviye şuralarda. Araca yedek antifriz alip bir sure kontrol surusleri yapicam klima acık kapali bir şekilde.

IMG_5805.jpeg

Upvote 0
kaput açık aracı çalıştır bekle biraz en azından gözle görebilirsin diye düşünüyorum...

Upvote 0
kaput açık aracı çalıştır bekle biraz en azından gözle görebilirsin diye düşünüyorum...
Sabah bu sekilde yaptim hocam, klimayi da actim gaz da verdirdim ama ne su atiyor ne bi damla görünüyor neredeyse her yere baktim. bu uzun sureli kullanimda klima ile birlikte kullaninca oluyor sanirim. Genlesme kabini degistirmeme sebep olan su atmasinda da o gün klima acikken yaptigim bi sürüştü.

Upvote 0
Sabah bu sekilde yaptim hocam, klimayi da actim gaz da verdirdim ama ne su atiyor ne bi damla görünüyor neredeyse her yere baktim. bu uzun sureli kullanimda klima ile birlikte kullaninca oluyor sanirim. Genlesme kabini degistirmeme sebep olan su atmasinda da o gün klima acikken yaptigim bi sürüştü.

Şimdi el elden üstündür derler İstanbul'dasın muhtemelen bizim Fatih Usta'ya istersen bir göster bence çözüm bulabilir..

Upvote 0
Upvote 0

Geri
Üst Alt