Golf 7 1.4 tsi yağ eksiltme.

Attaleia07

Yeni Üye
İsim
Cabbi
Araç
GOLF 7
Merhaba arkadaşlar. Golf 7 1.4 tsi highline 140.000 kmde Manuel aracım var. 2. Sahibiyim. Yaklaşık 1 yıldır. Uzun yolda ve rampası olan illere gittiğimde yağ eksiltiyor. Duman atma performans düşüklüğü yok. Kitapçıkta 2000 km de bir yağ eksiltme normal deniliyor. Fakat ilk yıllarda hiç yapmıyordu. Hatta 70000 den 85000 km ye gelene kadar çok performanslı kullandığım dönemde bile sorun olmuyordu. Kısacası çözüm bulan var mı? Castrol edge ,BP, Shell Motul, Total motor yağları deneyenler olmuş, değişen bir şey yok. Ben sadece yetkili servisten aldığım castrol edge LL 5w30 kullanıyorum. En ufak yağ sızıntısı yok. Su eksiltme yok. Kazasız bir araç. 11 ayda bir düzenli bakımını yaptırıyorum.

Liqui molly toptec 4200 5W30 alıp deneyeceğim. Çözüm bulan varsa, bilgilendirirse sevinirim.

Geçmiş olsun kronik sekman sorunu büyük ihtimal rektefiye yapilmasi lazim

Upvote 0
Şu an toplam ne kadar masrafı olur? Yaklaşık.
Hocam bende 170 binde aldim 1.4 122 hp
Aldigimda siyah duman atiyordu ama az miktarda sonradan cogaldi bayagi fazla yag yakmaya basladı segman atıldı tam hangi parcalar degisti bilmiyorum 2021 sonuna dogru 8 bin tl masrafı olmustu gecmis olsun suan ne olur bilmiyorum kronik olabiliyor

Upvote 0
Arkadaşta da var bende de var. İkimizde moly kullanıyoruz. 8500 kmden sonra yağ eksiltme yapıyor. Ekleme yapacak kadar değil ama. Bu araçlarda yağ eksiltme belirli bir tutarda normal. Miktarına bakar mısınız ?

Upvote 0
Motoru açmadan fiyat vermek imkansiz kapali kutu ama eski araç olmadığı sadece rektefiye yapilip gereken parçalar takilacagi düşünülürse işçilik fiyatiyla bir fiyat çıkar ben bilemem tabii motorcuya sormak lazim

Fiyat kafadan sallamak gerekirse 30 bin desem o fiyata conta yapilmaz derler piyasa ne durumda bilmiyorum 70 bin desem çok derler sen ortalarda gez bence

Upvote 0
Segmanlar değişir sorun kalkar ne yaparsan yap segman değişmedikce eksiltme yapacak o motor

Upvote 0
Kaç kmde ne kadar yağ eksiltiyor? 7 yıldır 1.2 TSI kullanıyorum son iki yıldır uzun yol miktarı artınca ve Karadeniz rampalı yollarında benim araçta da eksiltme başladı 143 bin küsür kmde

Upvote 0
Arkadaşta da var bende de var. İkimizde moly kullanıyoruz. 8500 kmden sonra yağ eksiltme yapıyor. Ekleme yapacak kadar değil ama. Bu araçlarda yağ eksiltme belirli bir tutarda normal. Miktarına bakar mısınız
2013 1.4 tsi manuel 70 bin km'de iken aldım shell kullandım 2 kere ve eksiltme yapıyordu 8-9 bin km'de bir. sonra moly kullandım sorun olmadı hatta stage 3 setup yaptım molygen koydum 2 bin km'yi devirdim sorun yok hala

Upvote 0
2013 1.4 tsi manuel 70 bin km'de iken aldım shell kullandım 2 kere ve eksiltme yapıyordu 8-9 bin km'de bir. sonra moly kullandım sorun olmadı hatta stage 3 setup yaptım molygen koydum 2 bin km'yi devirdim sorun yok hala
hocam merhaba. zonguldak ın neresindesiniz kodlama işleriyle uğraşıyor musunuz ?

Upvote 0
Geçmiş olsun, rektefiye yaptırma niyetiniz var ise sıfır sandık motor fiyatlarını bi araştırın derim, geçen hafta biyerde okumuştum 1,2 tsi motor yağ eksiltmeden dolayı motor yemiş, yerine 1,4 tsi czc 125 hp sandık motor takmışlar, 95 bin motor + 30 bin işçilik gibi bir maliyet çıkmış,

Upvote 0

Geri
Üst Alt