Tiguan Lastik seçimi görüş

Sulo313

Üye
İsim
Süleyman yılmazer
Araç
GOLF 2018 MK 7.5 1.6 TDI BMT DSG COMFORTLİNE 115 HP
Arkadaşlar hepinize merhaba 2019 Tiguan 1.5 TSI aracım için lastik almayı düşünüyorum
Öncelikle sorum
Michelin primacy 4 yaz lastigi düşünüyorum 5.500 civarı fiyatlarda
Ama Michelin crossclimate 5750 civarı sizce 4 mevsim mi yoksa yazlık lastik mi tavsiye edersiniz
Trabzon'da yaşıyorum buralarda çok karlı hava vs aşırı olmuyor ama çok fazla yağmurlu hava oluyor
Birde başka marka tavsiyeniz olursa bu tavsiyelere de açığım hankook ,bridgestone,Continental vs vs..

Malum lastik fiyatları nedeniyle iyi bir karar verebilmek için siz değerli forum uyelerinin görüşlerine danışmak istedim

Merhaba hocam,

Aynı araçtan bende de var fakat lastiklerim km düşük olduğu için henüz değiştirmedim. Bundan önce de 2016 Tiguan vardı.
Goodyear 235/55 R18 100v Efficientgrip 2 Suv 4x4
Kullandım. İnanılmaz memnundum. Konfor sessizlik ıslak tutuş-frenleme ve yakıt konusunda çok başarılı bir lastikti. Konforum belirgin şekilde arttı ve yakıt düştü. Çok araştırarak almıştım. Şimdiki aracım 35.000 kmde pek kullanmıyorum. Lastik değişimi yapacak olsam hiç düşünmeden alacağım lastik yine aynı olurdu. İnternet üzerinden alıp kendim taktırmıştım, pek lastikçilerde bulunan bir model değildi. Gerçi 2,5 sene önce almıştım bu modeli şu an güncellenmiş midir satışı var mıdır bilemiyorum.

Selamlar ben 2. lastiklerimi de Hankook ventus prime 4 aldım, önceki 2 idi şu an güncel model 4 sanırım. Açıkçası diğer lastikleri bilmiyorum, ama yol tutuşu, ıslak zemini ve frenlemesinden oldukça memnunum. Sesi beni hiç rahatsız etmedi. Pürüzsüz asfaltta ses oldukça az. Değerlendirebilirsiniz. Hiç patlama yırtılma vs de yaşamadım, yılda 40.000 km filan yapıyorum.

Selamlar, 2023 Tiguan aracımın üzerinde gelen Hankook'larda taban bozukluğu çıktığı için Primacy 4+ takmıştım geçen ay fakat hiç beklemediğim şekilde gürültü arttı. Sonra şanssızlık yeni aldığım Primacy 4+ larda da atlama problemi çıkınca onları garantiye gönderip yine üzerinde gelen lastiğin aynısından aldım. Özellikle sessizliğinden çok memnunum. Lastik 215 taban Hankook Ventus S1 Evo 2. Yol tutuşundan yana da bir sıkıntı yaşamadım.

Merhaba hocam,

Aynı araçtan bende de var fakat lastiklerim km düşük olduğu için henüz değiştirmedim. Bundan önce de 2016 Tiguan vardı.
Goodyear 235/55 R18 100v Efficientgrip 2 Suv 4x4
Kullandım. İnanılmaz memnundum. Konfor sessizlik ıslak tutuş-frenleme ve yakıt konusunda çok başarılı bir lastikti. Konforum belirgin şekilde arttı ve yakıt düştü. Çok araştırarak almıştım. Şimdiki aracım 35.000 kmde pek kullanmıyorum. Lastik değişimi yapacak olsam hiç düşünmeden alacağım lastik yine aynı olurdu. İnternet üzerinden alıp kendim taktırmıştım, pek lastikçilerde bulunan bir model değildi. Gerçi 2,5 sene önce almıştım bu modeli şu an güncellenmiş midir satışı var mıdır bilemiyorum.
Geçen yaz binek araç için bende Goodyear 215/55/17 98v Efficientgrip Performance lastik aldım güzel lastik memnunum,

Çok teşekkür ederim kıymetli görüşleriniz ve tecrübeleriniz için bende Michelin ve hankook seçeneklerini gözden geçireyim

@Sulo313 Hocam tiguan aracımda 4 senedir primacy4 kullanıyorum, en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Sessiz ve konforlu bir lastik. Tavsiye ederim. 235/55/18

Geri
Üst Alt