2024 Golf 1.5 eTSI 150 PS R-Line Multimedya Sorunları


frege

Yeni Üye
Katılım
30 Ağu 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Konum
İstanbul
İsim
Ayaz
Araç
2024 Golf 8,5 r-line
Yaklaşık iki hafta önce bayiden "0"aldığım aracımda (metalik renk haricinde hiçbir ek paket yok) multimedya ekranında ve ikaz lambalarında çeşitli hatalar alıyorum. Bununla ilgili yazılım güncellemesi gelip gelmeyeceğinin bilgisi olan var mı acaba? Servise gitmedim henüz ve karşılaştığım sorunlar şunlar:

Geçende şoför kapısı dahil, manuel anahtarla bile hiçbir kapı açılmadı. Sonrasında bagajdan girip aracı çalıştırdığımda da hata: tahrik sistemi, motor arıza ikaz ışığı, toplam kilometre gösterilemiyor, start stop arızalı gibi uyarılar verip servise gidin yazdı, ortadaki bilgi ekranı dondu, aracı kapatıp tekrar açınca da alarmı çalmaya başladı.

Daha sonraki günlerde ara ara, hata: sürücü emniyet kemeri uyarısı veriyor aracı çalıştırırken.

Yukarıdaki sorunlar sürekli olmasa da bazen oluyor ancak aşağıdaki sorunla sürekli karşılaşıyorum;

Car Play ile telefonu bağladıktan sonra telefon kablosuz şarj olmuyor. Multimedya ayarlarını fabrika ayarlarına getirdikten sonra kablosuz şarj çalışıyor. Ancak telefonu bağlayınca (bluetooth ya da Car Play) yine çalışmıyor. Her seferinde radyo ve diğer kişiselleştirme ayarlarını baştan yapıyorum.
 

Servise bırakmanızda fayda var, bu kadar hata veren bir araçta sorun olmalı. (Güncelleme direk araca gelmiyor ki, telefon ile karıştırmayın... :) )
 
Merhaba,

Multimedia sisteminde bende bazı saçmalıklar yaşadım.Kablosuz şarj konusunda sorunumuz aynı.Bir defada sürücü emniyet kemer uyarısı verdi sonra bir daha vermedi.Menü içinde gezerkende bazı saçmalıklar yaşanabiliyor.

Bu arada ben çok daha büyük sorun yaşadım.Aracı parkettikten 1 saat sonra geldim ve araç çalışmadı! Herhangi bir hata vermemesine ve tüm elektrik aksamının çalışmasına rağmen motor start olmadı.Dışarı çıkıp geri geldikten sonra 8-10 denemede hiç bişey olmamış gibi çalıştı.Araçta problemler olduğu çok bariz ama henüz bilen servis yok ve götürseniz bile o sırada bu problemleri görmüyorlar.Umarım sadefe yazılımsal problemlerdir ve güncelleme ile giderilirler.Takipte kalalım
 
Merhaba, aynı sorunları ben de yaşadım ve çevremden iki kişinin de yaşadığını duydum. Neredeyse satılan bütün arabalar sorunlu test yapmadan mı ürettiler bu arabaları cidden aklım almıyor. Aldığımın ikinci günü ön kapılar açılmadı benim de. Arkadan binip kilidi açtım, arabayı çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Sizin yazdığınız gibi sıra sıra bir sürü hata belirdi ekranda tahrik sistemi arıza servise gidin vb. Serviste resetleme işlemi yaptık yazılım güncellemesi bekliyoruz dendi ama hiç güvenmiyorum oyalama taktiği gibi geliyor tamamen. Bir yandan da arabayı çok seviyorum kullanması çok keyifli çok içim ısınıyor ama bir yandan da çok korkutuyor. Geçen de arabaya bindiğimde servo fren kısıtlı diye bir uyarı verdi çalıştırınca gitti ambiyans aydınlatmayı değiştiremedim hizmet dışı falan yazdı. 1 saat sonra arabayı kapatıp döndüğümde düzelmişti. Direkt araba çalışmama olayını da birilerinden duydum. Yabancı forumları takip eden var mı cidden fabrikadan çıkan bütün araçlar hatalı mı? Hatasız olan yok denecek kadar az gibi.
 
Ben de aracımı alalı 1 ay oldu. Şarj konusu bende de aynı. Şarj ederken telefonu elinize alıp tekrar koyunca şarj başlamıyor. Bazen kafasına göre şarj ederken kopuyor falan değişik davranıyor. Onun dışında yalnızca bir gün kablosuz carplay 3 defa koptu ve kendi bağlandı. Onun dışında sorun yaşamadım.
 
Benim arada bi bağlantı kopuyor ya da ses gidip 10 sn sonra falan geliyor nedense
 
Aynı sorunları bende yaşıyorum. Çözüm bulan olursa lütfen yazabilir mi ? Aile de 2021 1.0 etsi Life golf var onda hiçbir sorun olmadan 3 senedir kullanıyoruz. Fakat yeni araçta multimedya sorunları bitmiyor malesef.
 

Geri
Üst Alt