İlk uzun yol deneyimi

Nabici55

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
Golf 7,5
Hepinize kazasız belasız hayırlı günler dilerim yeni aldığım 1.0 tsi aracımla gaziantepden izmire ve ordan muğla antalyayı gezerek klima hiç kapanmadan 2. Kademede açık araçta totalde 4 kişiydik ve bagaj paynizot çıkık tepeleme dolu bir bagaj mevcuttu hızım ise ortalama 120-130 civarındaydı 3450km 6.3 ortalama sizce iyimidir

Ekli dosyalar

• IMG_5572.jpeg
    IMG_5572.jpeg
    106 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_5569.png
    IMG_5569.png
    415.3 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_5570.png
    IMG_5570.png
    425.2 KB · Görüntüleme: 67

Ekranda ortalama 47 kmh yazıyor :)

1.6 TDI 110 PS DSG araç ile 48kmh uzun dönem ortalama hız ile tüketimim fabrika lastiklerle 5.6 litre, michelin dört mevsim ile 5.9 litre.

120-130’lara da çıkıldı ise o yükle 6.3 litre benzin bence gayet iyi.

Ekranda ortalama 47 kmh yazıyor :)

1.6 TDI 110 PS DSG araç ile 48kmh uzun dönem ortalama hız ile tüketimim fabrika lastiklerle 5.6 litre, michelin dört mevsim ile 5.9 litre.

120-130’lara da çıkıldı ise o yükle 6.3 litre benzin bence gayet iyi.
Şöyle bi durum mevcuttu 2 gün ölüdenizde kamp attık ölüdenizde 9-10kmlik bir yokuş mevcut ve günün neredeyse her saatinde trafik klit durumda 2 saatde inebiliyorduk ortalama o yolu

Ekli dosyalar

• IMG_5573.png
    IMG_5573.png
    270 KB · Görüntüleme: 37
Şöyle bi durum mevcuttu 2 gün ölüdenizde kamp attık ölüdenizde 9-10kmlik bir yokuş mevcut ve günün neredeyse her saatinde trafik klit durumda 2 saatde inebiliyorduk ortalama o yolu
Bu arada lastiklerimde michelin primacy4 belirtmeyi unutmuşum

Ortalama yakıtınız gayet iyi, şehirler arasın 120-130 gidip şehir içlerinde duraklamalarda düşmüştür ortalama hızınız. Özellikle Muğla ve Antalya bölgesinin dağlık inişli çıkışlı bol dönemeçli yolları ve yaz sezonundaki araç trafiğini düşününce ortalama hızın düşüp tüketimin ise tersi orantılı olarak yükselmesi gayet normal.

araç az yakıyor bence basınca da gidiyor ben çok memnunum 1.0 falan hikaye basıyorum atlıyor gidiyor rampa yokuş viraj farketmiyor rahatlıkla 200km üzerine uzayabiliyor belki 1-2 saniye geç oluyordur 1.5lere göre ama rallide değiliz sonuçta :D

Güzel değer olmuş, bende 6,3 tüketim ile yurt dışı yolculuğu yaptım 1,4 tsi variant kasa,

Degerler güzel benzinli araca göre amma velakin sabit 140 150 ile giderken benim ortalamam 5.2 idi 1.6 tdi jetta stage 1
Bu yaz Antalya ya gittim istanbul dan gittiğimde çeyrek depo yakitim vardı o çeyrekle beraber tam 1300km gittim
Her ne kadar benzinli arac konforlu olsa da bu süratlarda dizel bir başka yeri geldi 200+ gittim 6 litreyi görmedim.
Kabul etmek lazım agresif kullanımda bir dizel arac kadar cesur basamazsiniz (madden sıkıntı yoksa) (;

• Beğen
Tepkiler: SCC
Gayet guzel bende ayni degerleri yakaliyorum hemen hemen maximu 5.6 gordum ama 140 i gecmedim cocuk var bazen 180 bastim yavasladim.1.0 tsi dsg cok memnunum kendisinden demir tozu kil temizligide yaptım yilan oldu…

merhaba,
benzer şekilde bagaj ve arka koltuk tavana dolu istanbul-izmir-marmaris-datça arası otoyol, plaja git gel, şehir içi trafiği dahil bizim değer de böyle oldu.(140 ı genelde geçmedim.) biz araçta 2 yetişkin 1 çocuk olarak seyahat ettik.
özet olarak 1.0 benzinli motor, yüksek hızlar dışında dizele alternatif olabildi gibi. sürekli uzun yol ve yüksek hızlarda dizel rakipsiz.

1725449668743.png

Geri
Üst Alt