Frene basınca direksiyon titremesi.

İsim
Deniz
Araç
Polo Life
Herkese merhabalar, son dönemlerde aracı sürekli şehir içinde kullandığımdan dolayı bu titreme olayını pek fazla kafaya takmamıştım, işin aslı zaten bu titremenin rot ayarının bozulması ile ilgili olduğunu düşünmüştüm fakat birkaç gün önce şehir dışına çıktığımda yüksek hızlarda 120, 130, ve 140 bantlarında frene bastığım zaman hem elle hissedilecek hemde gözle görülecek bir titremeyle karşılaştım ve durumdan biraz kıllandım. Bunun üstüne dün gece denemek için Konya yolunda 180 bantlarına çıkıp durumu gözlemledim ve aracın direksiyonunda ciddi manada bir titreme oldu, zaten rot ayarında sıkıntı vardı fakat böyle bir titreme ile daha önce karşılaşmamıştım, diske sıcakken su vesaire değdirilmedi. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?

Sadece frene basınca titriyorsa ilk akla gelen diskler oluyor, frene basmadan da titriyorsa balans olabilir.

Titreme sadece frene basınca oluyorsa diskler sıkıntılı

Fren de titreme genelde disklerden kaynaklı olur,

Araç daha yeni ve 15 bin km de degilmi.

Bu kısa periyotta disklerde deformasyon zor.

Balataların oturdugu kaliper yuvalarında bir gevseklik tam oturmama tarzında bir durum da olabilir. Kontrol ettirin!

Bugün doğuşa götürdüm, teste çıktık ustayla, usta disk eğilmiş dedi, zaten cik cik seste devam ediyordu. Yarın aracı teslim edeceğim garanti süreci cart curt falan işte ! sanki diski itfaiye hortumuyla suladım tövbe yarabbim artık neredeyse ayda 1 servise gidiyorum, ikami araç zaten hak getire. Tam bir aile ortamına döndü vw dünyası, aile büyüklerimi bile bu kadar sık görmüyorum 😔

Bugün doğuşa götürdüm, teste çıktık ustayla, usta disk eğilmiş dedi, zaten cik cik seste devam ediyordu. Yarın aracı teslim edeceğim garanti süreci cart curt falan işte ! sanki diski itfaiye hortumuyla suladım tövbe yarabbim artık neredeyse ayda 1 servise gidiyorum, ikami araç zaten hak getire. Tam bir aile ortamına döndü vw dünyası, aile büyüklerimi bile bu kadar sık görmüyorum 😔
Her yorumda kötülediğiniz İmpression golfunuzun ahı olabilir helallik alın :D şaka bir yana umarım en kısa sürede çözerler sorununuzu keyifli sürüşler

Fren basılı kasisten geçme durumunda da olabiliyormuş. Veya uzun süreli fren kullanma durumunda da gereğinden fazla ısınmış olabilir. Bununla geçmiş olsun.

Her yorumda kötülediğiniz İmpression golfunuzun ahı olabilir helallik alın :D şaka bir yana umarım en kısa sürede çözerler sorununuzu keyifli sürüşler
Hondamın ahı var üstümde çok fena, vw aldım alalı gün yüzü görmedim şimdi de 1.5 tsi kamiq düşünüyorum gerçi bu kadar şeyin üstüne vag grubu düşünerek belamımı arıyorum bilmiyorum.

Hondamın ahı var üstümde çok fena, vw aldım alalı gün yüzü görmedim şimdi de 1.5 tsi kamiq düşünüyorum gerçi bu kadar şeyin üstüne vag grubu düşünerek belamımı arıyorum bilmiyorum.
Balık mekanına gidip

Önce levregi begenmeyen
Sonra çupra isteyip onu da beğenmeyen

En son hamsi getirtip son şansını deneyen ısrarcı müsteri ! Senaryosu

O mekandan kalkın bence diycem ama (vag grubuna veda yani)

Bir araba seri sekilde farklı farklı sorunlar , yada aynı sorunu tekrarlamalar seklinde sahibini tilt ediyorsa o arabadann soğunur.

Sürüşe devam ediniz ! Bence?

Diş bir gün ağrıyınca gidip dişçiye diş çektirilmez. Izdırap günlerce sürecekki (sabah ezanında saat 05,21 de ultra zulümler bitmeyen geceler)

En sonunda dişhekimine gidilir. Çek gitsin denir

Bende de aynı sorun vardı 15000km civarında.. Diskteki garanti ilk 6 ay ve 10bin km dedi yanlış batırlamıyorsam.. Dışarda yani sanayide yaptırmaya yönlendirdiler ama yine de serviste yaptırdım 1000tl indirim ile birlikte 11500tl tuttu geçen ay ön disk ve balat değişimi..
İnş arka diskinizde bir problem yoktur, ben önleri değiştirnce sorun çözüldü

Bende de aynı sorun vardı 15000km civarında.. Diskteki garanti ilk 6 ay ve 10bin km dedi yanlış batırlamıyorsam.. Dışarda yani sanayide yaptırmaya yönlendirdiler ama yine de serviste yaptırdım 1000tl indirim ile birlikte 11500tl tuttu geçen ay ön disk ve balat değişimi..
İnş arka diskinizde bir problem yoktur, ben önleri değiştirnce sorun çözüldü
Aslında bu sorun 5 bin km civarından beri var belki daha da öncesi olabilir net hatırlamıyorum, fakat doğuşun bana en son dediği, pololarda bu sorunun kronik olduğu almanyanın bu duruma normal dediklerini söylediler.

Geri
Üst Alt