Airbag Değişimi

Crazy112

Üye
İsim
Bülent
Golf 2017 highline sağ ön çamurluk ucu lokal

Hava yastığı 2020 çıkıyor satıcının iddiası servis direksiyon kaynaklı bir hatadan dolayı değiştirmiş diyor diğer yastıklar orijinal başına gelen bilen duyan var mı böyle bir olay abilerim

Vw grubu dahil bir çok markada fabrikasyon airbag hatası çıktı. Üretici iflas ett vs vs. "Takata airbag skandalı" diye aratın bulursunuz.

Bu bağlamda bir değişim yapılmışsa serviste ücretsiz ve kayıtlı kuyutlu yapılır. Takılan airbag (direksiyon göbeği) cillop gibi ve sıfırdır. Servisten sorgulayın bence.

Bu arada, ne kadar güvenilirdir bilmiyorum ama, ELM 327 cihaz ile Car Scanner ile baktığımda sensör verisi olarak ön, arka, yan vb çarpma, devrilme vb sayısını görebiliyorum. Tahmin ettiğim kadarıyla, bir çarpma devrilme durumunda airbag açıldığında beyne kayıt düşülüyor. Her kazada airbag açmasa da kayıt düşüyor olabilir ama yine de bir sorgulayın derim.

Hava yastığı 2020 çıkıyor satıcının iddiası servis direksiyon kaynaklı bir hatadan dolayı değiştirmiş diyor diğer yastıklar orijinal başına gelen bilen duyan var mı böyle bir olay abilerim
Servis bedelsiz olarak kayıt açar böyle bir durumda, öyle bir kronik değişim durumu olsa hepimiz duyardık diye düşünüyorum :D

Tramer yok araçta

O vakit işlemin servis kaydı, faturası vb olur. Özelde bile yaptırsam yazı, fatura, fotoğraf falan alırdım ki tam da bugün birilerinin sorularına cevap olsun.

İbraz edilen kayıt, belge vb yoksa bence tam şüphe ettiğiniz gibidir. Araç kaza yapmış, airbag açmış, sigorta dahli olmadan bir şekil halletmişler işte. Gerisi size kalmış.

Servis kaydı bedelsiz de olsa faturası vs varsa yoksa bulaşma...

Cevaplara teşekkür ediyorum caydım araçtan

Geri
Üst Alt