Golf 5 Çalışma sıkıntısı

6105ilhan

Yeni Üye
İsim
İlhans
Araç
Golfo
Merhabalar
2004 golf 5 midline otomatik Golfum var.
2-3 ay arabanın LPG filtresini degistirdim. Ustam parçayı değiştirdi makinaya bağladı. Ayarlarını yaptı...
Sonraki süreçte:
1..... Gün içerisinde ilk defa arabayı calistirdigimda marş tık diye basıyor araba çalışıyor. Fakat günün devamında tekrar çalıştırmaya çalıştığımada araba zor calisiyir marş geç alıyor geç çalışıyor
2.....ayrıca benzinden LPG' ye gecerkende araba titriyor neredeyse stop edecek oluyor (gaza bassamda yinede stop ediyor) gaza basarak stop etmesini engelliyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler

2.sorunuza cevap vereyim benimde başıma gelmişti
Lpg ye geçerken titremesi ya yeterince gaz yeterli sıcaklığa ulaşmadan geçmeye çalışıyor aracı boğuyor.
Yada geçiş süresi ile alakalı bir durum bilmem kaç milisaniyede geçsin diye ayar var.
Ama yüksek yüksek ihtimal gaz yeterli sıcaklığa ulaşmadan geçmeye çalışıyor.
Bende çok oluyordu ben gaz sıcaklığını 30 35 lere çekmiştim

Merhaba aslında 2 sorunuzunda cevabı bozuk lpg haritası ve lpg sıcaklık düzeltme ayarlarından kaynaklı, yalnız 1. sorununuzda ekstra boğaz kelebeği veya map sensörü kontrolünüzü öneririm.

Sorunsuz bir LPG ayarında benzinden lpg ye geçişi hissetmemeniz gerekiyor. Bu her devir için ayrı ayrı bakılır.
Örneğin 2000 devirde sabit tutup benzin-lpg geçişlerini hissediyor olabilirsiniz bu 2000 devir haritanızın uyumlu olduğunu gösterir fakat 3000 devirde geçişi hissediyor/ rahatsız ediyor olabilir. Bu durumda haritanız bozuk diyebiliriz, tüm devirlerde benzin-lpg geçişlerinizin kusursuz olması gerekir.Belli ki ustanız bilgili değil farklı ustaya gitmenizi öneririm.

Geri
Üst Alt