1.0 TSI yağ sıcaklığı

Nabici55

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
Golf 7,5
Merhaba kazasız belasız günler aracımı biraz sıkıştırdığımda 180 de 3-5 dk lık sürüşlerde direkt yağ sıcaklığı 120 derecelere dayanıyor 1.0 tsi aracım , acaba bu durum 1.5 tsi larda ne durumda kullanıcılar belirtirse veya bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_5617.jpeg
    IMG_5617.jpeg
    104.8 KB · Görüntüleme: 50

Benin tdi de de aynı durum var ya radyator peteginden ya yağdan yada soğutma sisteminden bakacagiz

Merhaba kazasız belasız günler aracımı biraz sıkıştırdığımda 180 de 3-5 dk lık sürüşlerde direkt yağ sıcaklığı 120 derecelere dayanıyor 1.0 tsi aracım , acaba bu durum 1.5 tsi larda ne durumda kullanıcılar belirtirse veya bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
1.0 tsi iki aracımda da durum benzer aynı zamanda 1.5 süperb aracımda 100 derecelerde seyrediyor yaz sıcaklıklarında normal olduğunu düşünüyorum dikkat edilmesi gereken nokta parlama sıcaklığı yüksek olan yüksek sıcaklık dayanımına sahip kaliteli yağ kullanmak gerekli

Normal gibi, 1.0 motorla 180 soğuk gitmesi beklenmez. 130 derece sonrası sıkıntı. Bu araçlarla(fındık) 120-140 fıtı fıtı iyidir.

bana normal geliyor 110-120 dereceler.
1.6 tdi aracım da bu derecelerde seyrediyor.

130 üstünü görürseniz gazdan çekin ayağınızı. Kolay kolay geleceğini sanmam ama.
Sürekli dip gaz gidilmemeli. Arada soğutulmalı.

Araç 1.0 Kullandığım yağ lique moly 5-30. 90 üzerinde hangi hızla gidiyorsam yağ sıcaklığıda o dereceyi gösteriyor yaklaşık olarak. 90 la gidiyosam 90, 120 ile gidiyosam 120 yi gösteriyor. 130 km sonraki hızlarda 140 dereceyi geçtiğini görmedim.

Yağın viskozitesine de bağlı, ancak 110-120 bandında problem yok. Ancak yağı çok uzun süre bu sıcaklıklarda tutarsanız yağ yavaş yavaş özelliğini kaybeder, bu yüzden kademeli bir şekilde ara verin.

Bende 1.0 tsi kullanıcısıyım dün uzun yoldan geldim aracı sıkıştırmama rağmen 103 dereceyi geçmedi.

asfalt sıcaklığıda etki ediyor bunuda göz ardı etmeyin yağ kalitesi ile beraber

Geri
Üst Alt