Golf 8 Gti mı Passat Alltrack mı?

iamalegend

Katılımcı Üye

İsim
Nadir
Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir süredir araba arayışındaydım, hatta forumda anket bile yapmıştık ama bir türlü sonuca ulaşamamıştım. Geldiğim noktada fikirlerinize ihtiyaç duydum. Bir tarafta Golf Gti diğer tarafta Passat Alltrack var. Neden bu araçları seçtin ve neden arasında kaldın diye sorarsanız, her ikisi de ıslak kavrama ve hibrit değiller bu yüzden bu araçları tercih ettim. Neden arada kaldım kısmı ise Gti doğrudan bana Alltrack ise aileme hitap ettiği için arada kaldım. Belki sizler bu araçları incelemiş ve ulaşamadığım kronik sorunlarına denk gelmiş olabilirsiniz diye düşünerek başlık açmak istedim. Olumlu/olumsuz görüşlerinizi rica ederim.

Saygılarımla

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir süredir araba arayışındaydım, hatta forumda anket bile yapmıştık ama bir türlü sonuca ulaşamamıştım. Geldiğim noktada fikirlerinize ihtiyaç duydum. Bir tarafta Golf Gti diğer tarafta Passat Alltrack var. Neden bu araçları seçtin ve neden arasında kaldın diye sorarsanız, her ikisi de ıslak kavrama ve hibrit değiller bu yüzden bu araçları tercih ettim. Neden arada kaldım kısmı ise Gti doğrudan bana Alltrack ise aileme hitap ettiği için arada kaldım. Belki sizler bu araçları incelemiş ve ulaşamadığım kronik sorunlarına denk gelmiş olabilirsiniz diye düşünerek başlık açmak istedim. Olumlu/olumsuz görüşlerinizi rica ederim.

Saygılarımla
Hocam ben de Passat ta var gtı de
Ama şundan emin olabılırsın Passat takı konforu rahatlığı gtı de bulamazsınız
Ama gtı de olan sürüş zevkını de Passat ta bulamazsın

Passat alltrack ?
2.0 tdi 4 motion olacak degilmi mecburen ?

Kısaca aile ile kullanılacaksa senı her anlamda üzmeyecek araç Passat tır

• Beğen
Tepkiler: SCC
Aile öncelikdir Görüşü esas alınırsa passat

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,

Saygılarımla
Kesinlikle bir arabadan ne istediğinize bağlı. Eğer daha fazla eşya taşıyabileyim, ön-arka boy/diz mesafesi iyi olsun, diğer aile üyeleri de rahatlıkla kullansın, yerden hafif yüksek olsun güçten de ödün vermesin çok da yakmasın diyorsanız Passat Alltrack mantıklı bir seçim. Ancak daha sportif olsun, şık gözüksün (ki Passat Alltrack de gayet şık), güçlü olsun, kolay kaçsın, araya dereye gireyim, pops&bangs dinleyeyim, haftasonu viraj kovalayayım, pek 200'ün altına düşmeyeyim diyorsanız GTI da mantıklı bir seçim. GTI aile için hiç mi uyumlu değil, hayır uyumlu ancak gerçekten yeri geldiğinde aradığınız o konforu GTI'da pek bulamazsınız. Passatın motoru 2.0 TDI SCR bildiğim kadarıyla. SCR DPF gibi çalışan Selective Catalytic Reduction isimli bir filtredir, SCR'den dolayı beygiri B8'lerin 2.0TDI'ları kadar yok, biraz da sesli çalışır. GTI'ın motoru ise 4. nesil EA888 kodlu motor, VW grubun çoğu arabada (Macan, A5, A6, A7, GTI, R, A3, Formentor) kullandığı 2.0 TSI motordur. Pek bir kroniği yok sadece bildiğim soğutma sistemi ve turbo biraz hassas sadece. Onun dışında civata sıktıkça güçlenen nadir motorlardandır. Ancak aklınızda sıfır km bir GTI almak varsa makyajlıları bekleyebilirsiniz 8GTI'la arasında çok fark var. Şimdiden hayırlı olsun :).

Aslında GTI SW olsa en güzel çözüm olur sanki ama malesef hiç ithal edilmedi sanırım. Hiç satılık görmedim.

• Beğen
2000 cc --200 beygir-- 4 ceker -- 400 tork-- dizel SW bir araç alsam en azından bir kere sırf tecrübe / heyecan olsun diye karavan kiralayıp arkasına takardım.

Sadece Bir kerelik!

Merhaba arkadaşlar,

Saygılarımla
Mild hibrit olmaması sizin için neden daha mantıklı seçenek

SW hastası olarak gözüm kapalı Passat All Track diyorum.

Fakat gördüğüm kadarıyla Istanbul'da yaşıyorsunuz. Kar kış kıyametle işim olmaz, kötü havada şartları zorlamam diyorsanız GTI + (gerektiğinde) üstüne port bagaj da işinizi görecektir.

Daha sonra satma vakti geldiğinde All Track aile arabası algısından dolayı daha kolay, GTI performans arabası (çok sıkıştırılmıştır/yıpratılmıştır) algısından dolayı daha zor satılabilir diye düşünürüm.

Ayrıca daha fazla fikir vermesi için şuradaki forumda GTI ve All Track sahipleri de sorduğunuz sorunun aynısına cevaplar vermişler; güzel tespitler var özellikle yol tutuşuyla ilgili: https://www.vwvortex.com/threads/gti-or-alltrack.8465257/

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Saygılarımla
golf gti + thule portbagaj dan yana oyumu kullanıyorum. :)

Geri
Üst Alt