Downpipe yapmalı miyim ?

Downpipe mi ? Dpf Temizliği mi ?

• Downpipe

Kullanılan: 3 60.0%
  • DPF temizliği

Kullanılan: 2 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

golfcu91

Katılımcı Üye

İsim
burhan
Arkadaşlar Selamlar 1.6 tdi aracim var arti olarak yazilim var.
Birde çok kısa mesafede kullanılıyor ve haliyle dpf dolmuş kontrol ettirdigimde.
Çok rejenerasyon yapmaya başlamıştı.
Umraniye de dr. İle başlayan firma ile görüştüm downpipe yapacağım özgün dedim yazilim güncellemesi gerekiyor dedim.
Ve bana asla yapma gel komple temizlik yapalım ben downpipe a karşıyım dedi.
Dedin yine dolacak dedi eksileri var duman,çekiş düşüklüğü yakit kokusu vs vs.
Dedi.
Çok araştırma yaptım saydığı olumsuzlukların
Tam tersini diyen de var çok memnun olan da. Ne yapmak lazım sizce hocalarım?

Yani downpipe sonrası duman çekiş gibi olumsuzlukları yazılı yapan kişinin belirlemesi gerekmiyor mu ?
Duman haliyle olur ama çok az olur mesela belli devirden sonra olur vs vs

Yazılım düzgün atılırsa duman olmaz. Kısa mesafe için dpf çok sıkıntı. Kazan içini boşaltıp içine düz boru çekerek ve yazılımı güncelleyerek sıkıntısız gezersiniz fakat çevreye verilen zararı bilemiyorum :)

1.6 golf 7de büyük turbo kullandim. DPF ve katalizatör üstünde bıraktık. Sonuçta 2.0 150 beygir ve 2.0 GTD 184 beygir de aynı dpf var. Onlar da 1.6 gibi yürüyorlar. Bence bu denli pahalı bir parçayı gereçekten gerekli olduğu için arabalara takıldığını düşünüp, downpipa geçmemelisin. Mazotun egzozu Akciğer kanseri yapıyor. Söküp temizlettirmek maliyetli ve zor. Sakaryada DPF üstündeki sensörden sıvı verip sökmeden temizliyorlar. Memnun kaldık bu temizlikten, fiyatı da uygundu.

Yazılım düzgün atılırsa duman olmaz. Kısa mesafe için dpf çok sıkıntı. Kazan içini boşaltıp içine düz boru çekerek ve yazılımı güncelleyerek sıkıntısız gezersiniz fakat çevreye verilen zararı bilemiyorum :)
Bende yazilimla alakalı olduğunu düşünüyorum yapan arkadaşlar var neredeyse 0 duman

1.6 golf 7de büyük turbo kullandim. DPF ve katalizatör üstünde bıraktık. Sonuçta 2.0 150 beygir ve 2.0 GTD 184 beygir de aynı dpf var. Onlar da 1.6 gibi yürüyorlar. Bence bu denli pahalı bir parçayı gereçekten gerekli olduğu için arabalara takıldığını düşünüp, downpipa geçmemelisin. Mazotun egzozu Akciğer kanseri yapıyor. Söküp temizlettirmek maliyetli ve zor. Sakaryada DPF üstündeki sensörden sıvı verip sökmeden temizliyorlar. Memnun kaldık bu temizlikten, fiyatı da uygundu.
Bende temizletecegim hocam ilk önce

Geri
Üst Alt