Golf 1.0 eTSI Almalımıyım?

Mujdekocak

Yeni Üye
İsim
Müjde
Araç
Golf TSI 1.0
Merhaba arkadaşlar. Şu an için olmasada 5 aya nasipse Golf 1.0 eTSİ almayı düşünüyorum. Arabalar hakkında çok bilgim yok açıkcası. Babam ise 1.0 motor almamı istemiyor. Son modelin 1.5 leri de biraz bütçeyi zorluyor. Uzun mesafeyi(il dışı)senede 1 taş çatlasın 2 kere yaparım. Yokuşlarda sıkıntı olur mu klima açıkken ya da uzun mesafede gibi gibi… Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim☺️

Yokuşlarda vs. sıkıntı olacağını zannetmiyorum az çok deneyimleyen biri olarak bir sıkıntı yaşamadım ancak tabiki şahsi fikrim imkan varsa zorlayabilirseniz 1.5 almanız. Ama 1.0 da işinizi hayli hayli görür. Eskisi gibi değil sonuçta 1.0 arabadan istenilen verim alınabiliyor. Yokuşta sıkıntı yaşama gibi durumlar biteli oldu baya.

Hos geldiniz

Hic bir sıkıntı olmaz alin keyfinize bakin

2-3 senedir 1.0 golf kullanıyorum memnunum bende kizima 4-5 ay sonra polo 1.0 almayi düşünüyorum

Memnun kalmazsanızda dert etmeyin bütçeniz olusunca satar 1.5 alirsiniz

4 sene 1.0 tsi 110 luk manuel kullandık.
Şehirler arası 4 kişi klima açık yolculuk ettik, yokuşta tıkanma çekmeme problemi hiç olmadı.

Hayatında 1.0 tsi kullanmamış, aracın torkundan bihaber, ezbere konuşan kişilerin yorumlarına aldırmayın.

Aracın tork devir grafiğini bilmeden, turbolu mu atmosferik mi olduğuna bakmadan 1.6 > 1.4 > 1.2 > 1.0 motor sıralaması yaparlar ki hele, arkanıza bakmadan yanlarından koşarak uzaklaşılması gereken insanlardır.

1.0 TSI manuel kullanıcısıyım tam şehir içi arabası ama bu demek değildir ki şehir dışında gitmez. Bende sizin gibi senede 1-2 defa uzun yol yapıyorum ben eşim ve kızım bagaj hatta ön koltukta eşya dolu halde klima açık şekilde Nurdağı'nı Tekir'i Kızılcahamam'ı Munzur Dağları'nı tırmanırken bana mısın demedi hatta vites yükselt bile diyor kendileri :) Gönül rahatlığı ile tercih edin ki sizin baktığınız etsi birde. Normal TSI den daha az yakar bilinçli kullanırsanız. Şimdiden iyi günlerde kullanın.

Yurtdışında kiralık araç olarak (Seat Leon Combi) 1.0 TSI 110 PS ve 1.2 TSI 86 PS kullandım. Her biri şehir içi dışı toplam 1500 km kadar. Almanya- Çekya arası dağları aştım, autobahn'da bastım mecburen, bana mısın demedi. 110 PS'yi bırakın 86 PS bile gayet yeterliydi.

Güncel 1.0 eTSI bence gayet yeterlidir. Üç aşağı beş yukarı 1.6 TDI performansı verir ki bence ziyadesiyle iyidir. Az biraz daha titrek olur o kadar. :) Bugün yeni araba alacak olsan 1.0 eTSI alır geçerim. Hem vergisi de düşük.

Bende 1.0 tsi Dsg kullaniyorum.Bursa Tekirdag Antalya Uludag Mudanya kisacasi uzun yol kisa yol yuklu yuksuz gayet güzel yolculuk ediyoruz.Alirken banada 1.0 yaa motormu olur falan diyorlardi simdi zamaninda alamadikkkk diye üzülüyorlar…

Merhaba arkadaşlar. Şu an için olmasada 5 aya nasipse Golf 1.0 eTSİ almayı düşünüyorum. Arabalar hakkında çok bilgim yok açıkcası. Babam ise 1.0 motor almamı istemiyor. Son modelin 1.5 leri de biraz bütçeyi zorluyor. Uzun mesafeyi(il dışı)senede 1 taş çatlasın 2 kere yaparım. Yokuşlarda sıkıntı olur mu klima açıkken ya da uzun mesafede gibi gibi… Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim☺️

Baban ne istiyorsa onu al bence parasını verecekse... 😉

İmkan varsa hiç düşünmeden 1.5 imkan yoksa 1.0 da işini görür .1.5 4 silindir ve torku alt devirden itibaren veriyor 1.0 3 silindir torku 2000 devirden sonra geliyor.Tork eğrilerine incele .İki motor da sağlam herhangi bir kronik sorun duymadım .

İmkan varsa hiç düşünmeden 1.5 imkan yoksa 1.0 da işini görür .1.5 4 silindir ve torku alt devirden itibaren veriyor 1.0 3 silindir torku 2000 devirden sonra geliyor.Tork eğrilerine incele .İki motor da sağlam herhangi bir kronik sorun duymadım .
Güzel bir noktaya değinmişsiniz, performanslı sürüş bekliyorsak 2000 devir altına düşmemek lazım 1.0 tsi da.

1.2 tsi da 1500 - 2000 devir arası kullanmak gayet yeterli oluyor, maksimum torku 1400 dev/dak dan itibaren veriyor çünkü.

Güzel bir noktaya değinmişsiniz, performanslı sürüş bekliyorsak 2000 devir altına düşmemek lazım 1.0 tsi da.

1.2 tsi da 1500 - 2000 devir arası kullanmak gayet yeterli oluyor, maksimum torku 1400 dev/dak dan itibaren veriyor çünkü.
Aynen hocam ironik olarak yüksek hacimli motor hızlı gitmek için değil yavaş hızlarda devrini düşürmediği için gerekli

Kesinlikle doğru. 1.0 etsi 2000 devir altında şehir içinde bayıldıgi oluyor. 1.5 etsi 1500 devirden sonra gaz hep tetikte.

Geri
Üst Alt