Golf 7.5 TDI Bitmek Bilmeyen Sorunlar

Ugurcubuks

Üye
İsim
Uğur
Araç
Golf
Merhaba arkadaşlar 2017 model tdi dsg aracımı alalı 2 ay oldu hayatım boyunca bu araç kadar beni yoran sorun çıkaran araç olmamıştı enjektör mü dersiniz kavramamı dersiniz 100 bin masraf ettim. Gelelim en son sorunuma araç sabahları geç çalışıyor bujileri değiştirdim çözülmedi enjektörler zaten değişmişti aküyü ölçtürdüm sorun yok. Yakıtımı shellden alırım her zaman. Tamirci şimdide yakıt deposunu sökelim içini ve yakıt yollarını hortumları temizleyelim diyor. Daha fazla kurcalatmama taraftarıyım sizce ne yapmalıyım

Genel bir durumdan bahsetmek gerekirse, bakılmamış, yanlış bakılmış, yorulmuş bir alman aracı her zaman sizi üzer. Bu VW, BMW ve Mercedes'te geçerlidir. Mercedesin ölümsüz kasalarını hariç tutalım ama :)

Yapacağınız en iyi şey, VW ile devamlı çalışan düzgün bir ustaya götürüp arabanın bütün eksiklerini ve yanlışlarını olabildiği ölçüde düzelttirmeniz...

Genel bir durumdan bahsetmek gerekirse, bakılmamış, yanlış bakılmış, yorulmuş bir alman aracı her zaman sizi üzer. Bu VW, BMW ve Mercedes'te geçerlidir. Mercedesin ölümsüz kasalarını hariç tutalım ama :)

Yapacağınız en iyi şey, VW ile devamlı çalışan düzgün bir ustaya götürüp arabanın bütün eksiklerini ve yanlışlarını olabildiği ölçüde düzelttirmeniz...
Bulamıyoruz ki hocam kime güveneceğimizi şaşırdık artık gittiğim yerde sözde vw dışında araç tamir etmiyor

Hangi ildesin yan illere bakmak lazim iyi usta bulan önerir ilini söyle bence Antalya ya gidebilirsen vw ustasi orda YouTube da tamirhane isminde kanali var

Hangi ildesin yan illere bakmak lazim iyi usta bulan önerir ilini söyle bence Antalya ya gidebilirsen vw ustasi orda YouTube da tamirhane isminde kanali var
Bitlisteyim hocam Diyarbakır veya Batman da sağlam usta bulamadım

Hocam düşük bir ihtimal ama aklıma şu geldi. Ekli resimdeki hortum bu motorlarda kronik olarak patlıyor. Yakıt filtresinden gelip common rail yüksek basınç pompasına giden hortum bu. Orijinali takım olarak sensörü ile satılıyor ve anlamsız derecede pahalı.

Bu hortumun içi kaplamalı. Piyasada benzeri bulunmuyor. Onun yerine sanayideki bir hidrolikçiden 5-10 liraya alınıp takılıyor. Ucuz hortum sıradan ve içinde kaplama yok. Dizel yakıtı ve içindeki katkılar bu hortumun içini aşındırıyor ve mikro partiküller yüksek basınç pompasının girişini tıkıyor. Sonuç olarak pompa enjektörlere yeterli basıncı ve yakıtı veremiyor.

Bence hortumun orijinalliğini kontrol edin. Ayrıca yakıt hattı basıncını cihaz ile kontrol ettirin. enjektörler yetersiz besleniyor olabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_3580.jpeg
    IMG_3580.jpeg
    236.5 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba arkadaşlar 2017 model tdi dsg aracımı alalı 2 ay oldu hayatım boyunca bu araç kadar beni yoran sorun çıkaran araç olmamıştı enjektör mü dersiniz kavramamı dersiniz 100 bin masraf ettim. Gelelim en son sorunuma araç sabahları geç çalışıyor bujileri değiştirdim çözülmedi enjektörler zaten değişmişti aküyü ölçtürdüm sorun yok. Yakıtımı shellden alırım her zaman. Tamirci şimdide yakıt deposunu sökelim içini ve yakıt yollarını hortumları temizleyelim diyor. Daha fazla kurcalatmama taraftarıyım sizce ne yapmalıyım
Araç sorunlu değil aldığınız kişi sorunlu. Siz de üç kuruş ucuz olsun diye aldınız tabi şimdi şikayet ediyorsunuz. Bende de aynı araçtan var hiç sorun yaşamadım. Tabi kul yapısı bu çok büyük konuşmak istemiyorum ama şeytan kulağına kurşun ben aracımdan memnunum. Arabaya ilgi gösterilmemiş bence. Afedersiniz ama yetkisiz kişiler bakmış. İnşallah çözersiniz.

Geri
Üst Alt