Sunroofdan su alması

Selcuk81

Üye
İsim
Selçuk
Araç
Golf 7
Arkadaşalar
Selamun aleyküm
2016 model golf sunroof lu aracım var. Yağmur yağdığında veya aracı yıkattığım zamanlarda gözlük kabı kenarlarında ( kumaş kısımlarda) hafif su lekelenmeleri oluyor. Daha önce bu tarz problem yaşayıp çözüm bulabilen var mı acaba
Giderler açık kronik çerçeve kenarlarında çatlak var ancak servis buralardan su almaz demişti

Geçmiş olsun ıyı bir araştırıp düzgün çalışan ısınde uzman olan bir sunroof tamırcısıyle gorusebılırsın
Ankara’da olsaydın sorununu Maral sunroof cozerdı

Upvote 0
Geçmiş olsun ıyı bir araştırıp düzgün çalışan ısınde uzman olan bir sunroof tamırcısıyle gorusebılırsın
Ankara’da olsaydın sorununu Maral sunroof cozerdı
Eyvallah sağolun
Servise bıraktım bu sabah üst çerçeve fitili ile birlikte değişecek hemde kontrol edecekler

Upvote 0
Sonuç ne oldu üst fitili değiştilermi
Üst çıta değişti fitil ile birlikte ilk etapta su alma sorunu yok bişey bulamadık dedi servis sonra aracı almaya gittiğimde araç sağ şoför tarafından baya su almıştı hepimiz şaşırdık tabi tavanı biraz açıp baktılar gider hortumu yerinden çıkmış yerine taktılar diğer tarafta yolcu tarafı yani çıktı çıkacak duruma gelmiş büyük ihtimal su fazla geldiğinde bu gidelerin dibinden çok hafif sızıntı yapıyor olabilir dediler aracı henüz teslim almadım tavanı detaylı temizlik yapıp teslim edecekler yani ben öyle istedim bu şekilde teslim almam dedim birde sunroof ayarı düzgün değil tekrar yapın dedim

Upvote 0
Üst çıta değişti fitil ile birlikte ilk etapta su alma sorunu yok bişey bulamadık dedi servis sonra aracı almaya gittiğimde araç sağ şoför tarafından baya su almıştı hepimiz şaşırdık tabi tavanı biraz açıp baktılar gider hortumu yerinden çıkmış yerine taktılar diğer tarafta yolcu tarafı yani çıktı çıkacak duruma gelmiş büyük ihtimal su fazla geldiğinde bu gidelerin dibinden çok hafif sızıntı yapıyor olabilir dediler aracı henüz teslim almadım tavanı detaylı temizlik yapıp teslim edecekler yani ben öyle istedim bu şekilde teslim almam dedim birde sunroof ayarı düzgün değil tekrar yapın dedim
Hazır servise gitmişken iki yerde de problem vardı onlarında yaptırdım. Bagaj kapağı su tahliye hortumu ve sağ arka kapı su tahliye hortumu tespitleri kendim yaptığım için iş fazla uzamadı tarif ettim parçalar değişti

Upvote 0
Bu sunroof 4 yerden su alabilir
1. İç fitil deforme oldu ise fitilin diplerinden
2. Sunroof gideri tıkalı ise
3. Sunroof tahliye hortumu diplerinden veya yerinden çıkmış ise zamanla soğuk sıcaktan esnemekten dolayı
4. İç kasa çatlağından dolayı (( daha çok kazalı araçlarda olabiliyor)

Upvote 0
Bende fitili değiştiricem tek taraftan su alıyor eğer gene olmazsa gider hortumlarına bi bakıcam çünkü sunroof perdesi ıslanıyor fitile bağlıyorum

Upvote 0
Kasa çatlagı bazen görüne biliyor tavan lambasını söküp detaylı bakmak gerek

Upvote 0

Geri
Üst Alt