Sileceğin Zorla Kaldırılması ile Kaputa Sürtmesi

İsim
Ali Osman
Araç
2014 VW Golf 1.2 TSI BMT 105 PS Comfortline
Merhaba, bugün canım çok sıkıldı. Esnafın biri sanki devletin asfalt yolu kendisininmiş gibi dükkanının önüne koydum (kapısının önüne koymadım üstelik) diye sileceği zorla kaldırmış. Kendi passatı da var kalkmadığını biliyor salağa yatıyor üstelik zorlamış sol sileceği kaldırmış kaputun ucundaki boyayı kaldırmış. Başta reddetti fln kamera polis gelince kaldırdım demeye başladı. Şimdi ne yapmam lazım polisin dediği karakola gelip mala zarar vermekten şikayetçi olabilirsin ya da o esnaf yaptıracak. Sonra esnaf rötüş yaptıralımı kabul etti. Rötüş ile yaptırmalı mıyım beklerse korozyon pas olsun istemiyorum? Ümraniye'de oturuyorum, götürebileceğim güzel Rötüş yapan bir yer var mı önerebileceğiniz.

Ekli dosyalar

• P_20240922_183925.jpg
    P_20240922_183925.jpg
    59.1 KB · Görüntüleme: 114

Geçmiş olsun maalesef böyle dengesız insanlar var

Upvote 0
Ne yapmalıyım rötüş yaptırmalı mıyım, hatasız kaput. Bir de boya köşeyi dönüyor, kendim yapamam. Boya koduna göre boya mı almalıyım, kafam çok karıştı

Upvote 0
rötuş yaptırın güzelcene geçsin bitsin. o kısımdan hiç birşey olmaz. experde bakmaz. satarken alıcıda. mecbur boya konuda göre alınacak

bende yaşadım böyle bir olay kendim boyamıştım.

Upvote 0
yaptıracaksa mini onarım yapan lokal boya şeklinde kaliteli yapan bir yere götürün

Upvote 0
Merhaba, bugün canım çok sıkıldı. Esnafın biri sanki devletin asfalt yolu kendisininmiş gibi dükkanının önüne koydum (kapısının önüne koymadım üstelik) diye sileceği zorla kaldırmış. Kendi passatı da var kalkmadığını biliyor salağa yatıyor üstelik zorlamış sol sileceği kaldırmış kaputun ucundaki boyayı kaldırmış. Başta reddetti fln kamera polis gelince kaldırdım demeye başladı. Şimdi ne yapmam lazım polisin dediği karakola gelip mala zarar vermekten şikayetçi olabilirsin ya da o esnaf yaptıracak. Sonra esnaf rötüş yaptıralımı kabul etti. Rötüş ile yaptırmalı mıyım beklerse korozyon pas olsun istemiyorum? Ümraniye'de oturuyorum, götürebileceğim güzel Rötüş yapan bir yer var mı önerebileceğiniz.
Geçmiş olsun
Boya koduna göre oto sanayiden boya satan yerlerden rötüş boya al birde ince uçlu sulu boya fırçası kırtasiyeden eli yatkın birine yaptır
Kimse mükemmel rötüş yapamaz illa biraz belli olur. Boşuna sağa sola gezme bence

Upvote 0
Geçmiş olsun
Boya koduna göre oto sanayiden boya satan yerlerden rötüş boya al birde ince uçlu sulu boya fırçası kırtasiyeden eli yatkın birine yaptır
Kimse mükemmel rötüş yapamaz illa biraz belli olur. Boşuna sağa sola gezme bence
Bu şekilde zamanla pas olur o bölge

Upvote 0
Geçmis olsun,bu bizim kanayan yaramiz geçenlerde aracim yikamadayken oto yikamacinin silecegi kaldirmaya calistigini gordum hemen kostum mudahale ettim ama ufak ta olsa iz kaldi…Mademki o esnaf yaptiracak ise hatasinin bedelini ödesin iyi bir rutuş işlemi yapan bir yer bulun çelik rutus yapan yerler var rutuş yaparken sertleştirici de katiyorlar boyaya o sekilde daha sağlıkli olur.

Upvote 0
Öncelikle geçmiş olsun , Bu avrupalılar türkiye de silecek kaldırma adeti olduğunu bilmedikleri için böyle tasarım yapıyorlar , bizde kebapçı reklamı için bile silecek kaldırılıp araya iliştirilir , herkese tavsiye sileceğin kaputa temas eden üst tarafına kalıp şeffaf bantlar var onlardan yapıştırın

Upvote 0
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için. Ümraniye'de bir boyacıya yönlendirdi cumartesi günü gideceğim rötuşları yapacağız. Galvanizli alaşım olduğu için pas olmuyormuş bunlar oluyorsa da ben onun yalancısıyım. Biraz araştırdım da kanayan bir yaraymış bu durum. En azından köşelere (kapılar dahil) ppf gibi bir şeffaf tabaka çektirmek gerektiği fikrine şiddetle katılıyorum. 👍🏻

Upvote 0
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için. Ümraniye'de bir boyacıya yönlendirdi cumartesi günü gideceğim rötuşları yapacağız. Galvanizli alaşım olduğu için pas olmuyormuş

Öncelikle geçmiş olsun.
Aynı durum 2 hafta önce tatilde benimde başıma geldi. Meşhur bir tatil yerinde zenginlerin olduğu bir yerleşim yerinde denize gittik. Aracı sokak üzerinde lüks bir villanın önüne bıraktım. Villanın iki garaj girişi ve 1 de içeri bakçe kapısı girişi var. Park halindeki araçlardan dolayı aracımın bagaj kısmının olduğu bölüm bahçe giriş kapısının yarım metre önüne geldi, ama hiç bir şekilde içeri girişi engellemiyor. Araçla giriş kapısı arasında en az 1m var.
Denizden gelince bir baktım, şoför tarafı silecek kaldırılmış. Şoför tarafı cam önünde kocaman telefon numaram yazıyor. Zile bastım hizmetçi çıktı, dedim sileceği sizmi kaldırdınız, sesi duyan evin zengin havalı hanimefendisi geldi, evet ben kaldırdım, girişi kapatmışsınız. Hamfendi sileceği kaldırdığınız yerin önünde camda kocaman telefon numarası var, arasaydınız olmazmıydı. Cevap görmedim. (İnsan görmek istemeyince görmüyor demekki). Sileceği zorlayıp kaldırmışsıniz, bu arabalar silecegi servis konumuna almayınca kalkmaz. Kaputa zarar vermişsiniz. Cevap; ben nereden bileyim.

Kadın olmasa çok şey derdimde, neyse sabır çektim. Polis çağırsan iftira atsa haklıyken haksız çıkarım, birde çok zengin nüfuzlu insanlar belli. Bunlar haklı çıkar.

Allahtan kaputta ppf koruma vardı, sadece ona zarar vermiş, Allaha havale ettim sonunda...

Upvote 0
Geçmiş olsun, bu tarz boya atmalarına veya taş izlerine rötuş yapabilmek için şöyle bir kalem var. Haznesine az miktarda boya, vernik ve sertleştirici karışımını koyup, ilgili bölgeye nokta nokta dokunarak rötuş yapabiliyorsunuz. Linki gönderdiğim satıcıda şu an stok gözükmüyor, ithal bir ürün, şu an satan var mı bilmiyorum.
https://www.detailingdukkani.com/loew-cornell-rotus-kalemi

Upvote 0
Öncelikle geçmiş olsun.
Aynı durum 2 hafta önce tatilde benimde başıma geldi. Meşhur bir tatil yerinde zenginlerin olduğu bir yerleşim yerinde denize gittik. Aracı sokak üzerinde lüks bir villanın önüne bıraktım. Villanın iki garaj girişi ve 1 de içeri bakçe kapısı girişi var. Park halindeki araçlardan dolayı aracımın bagaj kısmının olduğu bölüm bahçe giriş kapısının yarım metre önüne geldi, ama hiç bir şekilde içeri girişi engellemiyor. Araçla giriş kapısı arasında en az 1m var.
Denizden gelince bir baktım, şoför tarafı silecek kaldırılmış. Şoför tarafı cam önünde kocaman telefon numaram yazıyor. Zile bastım hizmetçi çıktı, dedim sileceği sizmi kaldırdınız, sesi duyan evin zengin havalı hanimefendisi geldi, evet ben kaldırdım, girişi kapatmışsınız. Hamfendi sileceği kaldırdığınız yerin önünde camda kocaman telefon numarası var, arasaydınız olmazmıydı. Cevap görmedim. (İnsan görmek istemeyince görmüyor demekki). Sileceği zorlayıp kaldırmışsıniz, bu arabalar silecegi servis konumuna almayınca kalkmaz. Kaputa zarar vermişsiniz. Cevap; ben nereden bileyim.

Kadın olmasa çok şey derdimde, neyse sabır çektim. Polis çağırsan iftira atsa haklıyken haksız çıkarım, birde çok zengin nüfuzlu insanlar belli. Bunlar haklı çıkar.

Allahtan kaputta ppf koruma vardı, sadece ona zarar vermiş, Allaha havale ettim sonunda...
Düşüncesiz medeniyetsiz pis ruhlu insanlar, kalkmadığını gördüğü halde kasıtlı mala zarar veriyorlar neyse... Çok geçmiş olsun size de. İyi ki kaplama varmış bana da tecrübe oldu, forumdaki arkadaşlarla paylaşmak istedim. Başına gelmeden önlem alınması iyi olur.

Upvote 0
Birde bu silecek kaldırma olayının diger versiyonu var (araç sahibinin kaldırdığı)

Sehirlerarası dinlenme tesislerinde
Sormadan /Zorla/ ısrarla / mecburen arabaya su tutan zihniyetlere karsı

Ne yapılıyor? (Sonradan ögrendik bizde)

Arabanın sileceklerini kaldırıp araç başından ayrılırsan araca su tutup yıkamazlarmış.

Ne salak iş.

Aracın sileceklerini kaldırcam.Kirecli kuyu suyuna maruz kalmamak için?

Girmiyorum senin dinlenme tesislerine dinlenmiyorum abicim

Upvote 0

Geri
Üst Alt