Jantım kırıldı.

caglarsph

Üye
İsim
Çağlar
Araç
Golf
Arkadaşlar merhaba. Datça dan tatil dönüşümde Uşak taraflarında bir köy içi yolda derin bir çukura girdim. Hızım yaklaşık 90km idi.Sağ ön Jantım dış taraftan yaklaşık 5 cm kadar yırtıldı. İÇ kısımda yamuldu. Şu an mecburiyetten sanayide kaynak yaptırdım. Nelerle karşılaşırım ne yapmalıyım öneriniz neler. Fotoğraftaki janttan çıkma bulabilir miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_4294.jpeg
    IMG_4294.jpeg
    138.8 KB · Görüntüleme: 116

Keşke hemen kaynak yaptırmasaydınız. Önce ısıtılıp eğik düzeltme gibi birbirini yaklaştırılıp daha başarılı bir kaynak işlemi yapılabilirdi. Yamuk kolay düzeltilir ancak kırık olduğu ve biraz büyük olduğu için kaynak biraz muhtemel gözüküyor. Kaynak kısa vadede iş görse de uzun vadede kaynak yeniden atabilir, yamuk da basınç kaybına neden olur, iki günde bir tekrardan hava basmanız gerekecek. Hangi aracın jantı olduğuna bağlı çıkmasını bulabilirsiniz. Yetkili servis acayip fiyat çeker. Jantın iç kısmında seri numarası vs. yazar, oradan bakıp yine de bir servise gösterebilirsiniz. Alt takımlarınızı da kontrol edin, janta bu denli hasar veren çukur alt takımlara da zarar vermiş olabilir. Şimdiden geçmiş olsun, iyi sürüşler.

Upvote 0
Geçmiş olsun, anladığım kadarıyla jantlar replika, bu jantları biran önce elinizden çıkartmanızı öneririm (tamir işlemini belirterek tabii), orijinal çıkma veya sıfır 4 adet jant almak en mantıklısı. Çünkü tekli şekilde jant bulmak çok zor olacaktır, tamirli şekilde sürülmesinide güvenlik açısından tavsiye etmem.

Replikalarda hiçbir güvenlik testi olmadığı gibi yakıt tüketimleride ağrılıktan dolayı epey yüksek, esneme potansiyelleride düşük, potansiyel tehlike arz ediyorlar herkes için. Eğer imkan varsa orijinalden asla şaşmayın derim.

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba. Datça dan tatil dönüşümde Uşak taraflarında bir köy içi yolda derin bir çukura girdim. Hızım yaklaşık 90km idi.Sağ ön Jantım dış taraftan yaklaşık 5 cm kadar yırtıldı. İÇ kısımda yamuldu. Şu an mecburiyetten sanayide kaynak yaptırdım. Nelerle karşılaşırım ne yapmalıyım öneriniz neler. Fotoğraftaki janttan çıkma bulabilir miyim?

Güncel replika jantların 0 teki bazen sipariş edilebiliyor (atıyorum powcan marka ise petlas bayiilerinden ako jant ile çalışan bir bayiiden veya kormetal marka ise lastikpark şubelerinin birinden)

Ancak model olarak eski olduğu için bulunmayabilir. Ben kaynaklı bir jantla gezmek istemezdim zamanla titreme ve balans tutmama gibi sorunlar yaşayabilirsiniz ve bir önceki darbelere göre daha erken yamulur.

Upvote 0

Kaynak falan hikaye kendi canın dahil can taşıyorsun sonuçta çöpe atacaksın...

Upvote 0

Geri
Üst Alt