Carplay arıza

Tolga0606

Yeni Üye
İsim
Tolga Emre
Araç
Golf 7
Araca sonradan taktırdığım ünite ve multimedya 2 ay sonra arıza vermeye başladı, telefonu bağlayınca 1sn şarj oluyor 1sn şarj olmuyor, ekranda telefon bağlantı kuracak gibi oluyor, sonra geri başa alıyor.
Başka kablo, başka telefon ile denedim yine aynı sorun var
Ekran 6.5” passat çıkma orijinal göstermek için fotoğrafını ekledim ve Obdelevendan arızayı kontrol ettiğimde aşağıya eklediğim fotoğraftaki arızaları gösteriyor

İzmirde bi yere sordum bu işle ilgilenen 3bine arızayı tespit ederim sadece dedi daha parça ücreti felanda var yani. Çok fazla geldi fiyatı yarımcı olabilecek var mı nasıl bir yol izlemeliyim?
f90f0570-33ee-488c-8092-16937eb510c5.jpeg

IMG_3939.png

USB portunda veya Ünite ile Usb portu arasında kabloda sorun olabilir. Ünite arkasındaki tüm bağlantıların kontrol ettirmen de fayda var.

Daha önceki aracimda usb port bozuktu bu nedenle kopmalar gerçekleşiyordu cok can sikici bir durum ya usb port ya da kablosunda temassizlik olabilir.usb port ihtiyacin olursa elimde sıfir olarak mevcut

Iyice arastirmadan cihaz alinmamali
Aldiginiz kisi de onemli sorunlu cihazlari satiyorlar

Aynı sorunu önceki 2021 caddy aracımda yaşamıştım type c girişine giren kablonun arkasını çevirip takınca düzelmişti, tesadüf mü oldu bilemiyorum bir daha o sorunu yaşamadım.

Hocam Android Auto ve Carplay ikisi ile de aynı problemi yaşıyorsan çok yüksek ihtimalle USB port ya da porta gelen kablolarda sıkıntı vardır.

Hepinizin yorumları için teşekkür ederim yazdıklarınızı bi değerlendirip sorunu çözdüğümde konuyu güncelleyeceğim

Retrofitlerde genelde Ünite ile USB Portu arasında kullanılan kablo bu soruna neden oluyor, kablolar coğunlukla Passat'a da uyması için uzun ve özellikle elektrik kablosu olması gerekenden ince. Orjinal yada Orjinale yakın kalitede bir ara kablo ile değiştirtirseniz sorun kalkacaktır, daha önce defalarda yaşadık aynı problemi.

Ayrıca sizin telefon için kullandığınız kabloda kaliteli olmalı, 1mt uzun olmayan min 20w gerçekten destekleyen Belkin, Ugreen, Anker gibi markaların kablolarından kullanın.

Ayrıca hata kodundan anlaşılan anten ara kablosuda olması gerektiği gibi 2 bağlantılı kullanılmamış, bu da aracınızda bagajda iki yollu olan antenin birini kullanıyorsunuz demek. Radyo çekim kalitesinde de sorunlar yaşarsınız bu durumda, onunda değişmesi çift bağlantılı ara kablo kullanılması çok daha iyi olur.

Optik veri yolu hatasıda fiber kablo bağlı değilse most çıkışı kapatılınca kalkar.

Cihazınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum, enginnering menusunden anten testi yapılıp çekim e bakılınca net anlaşılır antende ki durum.
Montajı yapan yer asıl dert burda, düzgün malzeme ile yapsaydı problem yaşamazdınız.

Ayrıca hata kodundan anlaşılan anten ara kablosuda olması gerektiği gibi 2 bağlantılı kullanılmamış, bu da aracınızda bagajda iki yollu olan antenin birini kullanıyorsunuz demek. Radyo çekim kalitesinde de sorunlar yaşarsınız bu durumda, onunda değişmesi çift bağlantılı ara kablo kullanılması çok daha iyi olur.

Optik veri yolu hatasıda fiber kablo bağlı değilse most çıkışı kapatılınca kalkar.

Cihazınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum, enginnering menusunden anten testi yapılıp çekim e bakılınca net anlaşılır antende ki durum.
Montajı yapan yer asıl dert burda, düzgün malzeme ile yapsaydı problem yaşamazdınız.
Hocam siz nasıl bir kralsınız çok teşekkür ederim

Geri
Üst Alt