Lütfen yağ seviyesini azaltın uyarısı

İsim
Çetin
Araç
Golf 8 Active
Arkadaşlar merhaba
Daha önce yine bu uyarı çıkmıştı herhalde yağ fasla koymuşlar diye 0.5 litre yağ vakümle çekmiştim uyarı gitti aracı ondan sonra bakıma yine koydum yağı serviste değiştirdim 6.000 km sürdüm problem yoktu bugün yine uyarı verdi yağ fazla diye servisten sonra kontrol etmiştim yağ fazla değildi. Bugün baktım bayağı çubuğu yukarısında problem ne olabilir ?

Bakım nerede yaptırdın özelde mi özel ise kaç litre yağ koydular aracına...

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba
Daha önce yine bu uyarı çıkmıştı herhalde yağ fasla koymuşlar diye 0.5 litre yağ vakümle çekmiştim uyarı gitti aracı ondan sonra bakıma yine koydum yağı serviste değiştirdim 6.000 km sürdüm problem yoktu bugün yine uyarı verdi yağ fazla diye servisten sonra kontrol etmiştim yağ fazla değildi. Bugün baktım bayağı çubuğu yukarısında problem ne olabilir ?
abi almanyadaki vw servislerinde de 2 bakımda bir kere mi hava ve polen filtresi değişiyor?

Upvote 0
Arabayı bakımdan sonra bir iki sefer kontrol ettim yağ seviyesi tamamdı
Yağ seviyesini kontrol ederken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var,

Öncelikle nasıl ve ne şekilde kontrol ettiğinizi anlatırsanız., kontrol esnasında bir yanlışlık yapıp-yapmadığınızı açıklığa kavuşturalım,

Yağ seviyesi normal durumdayken bir süre sonra aracın yağının artış göstermesini gibi bir durum imkansız diyebilirim.

Upvote 0

Öncelikle nasıl ve ne şekilde kontrol ettiğinizi anlatırsanız., kontrol esnasında bir yanlışlık yapıp-yapmadığınızı açıklığa kavuşturalım,

Yağ seviyesi normal durumdayken bir süre sonra aracın yağının artış göstermesini gibi bir durum imkansız diyebilirim.
Abi normal araba yağ sıcaklık derecesi 90 lardayken düz bir yerde 5 dk bekletip öyle bakıyorum

Upvote 0

İçine mazot karışmasından şüpheliyim

Upvote 0
İçine mazot karışmasından şüpheliyim
Çünkü aracım 2.0 tdi ve kısa mesafeli çok sürüyorum bu aralat yakıt tüketimi 5 litreden 8 litreye çıktı ve hep fan çalışıyor acaba yanmamış yakıt mı yoksa dpf temizliği için fazladan gönderilen yakıt mı karıştı bilemiyorum

Upvote 0
Abi normal araba yağ sıcaklık derecesi 90 lardayken düz bir yerde 5 dk bekletip öyle bakıyorum
Aracınız ; Golf Mk8 2.0 TDI SCR motor mu.?

Model yılı nedir..?

Üretim tarihini biliyor musunuz.?

Aracınızın (yağ çubuğu tipi) aşşağıdakilerden hangisi.?
64D57FD0-AA18-4B4F-BDDA-A90765524528.jpeg

Upvote 0
Aracınız ; Golf Mk8 2.0 TDI SCR motor mu.?

Model yılı nedir..?

Üretim tarihini biliyor musunuz.?

Aracınızın (yağ çubuğu tipi) aşşağıdakilerden hangisi.?
Ekli dosyayı görüntüle 78440
2021 yılında fabrikadan çıkmış 1 ve 2 ye benziyor tam olarak bilmiyorum ama olması gerekenin 1 cm yukarısında yağı 0-20w kokusu mu öyle bilmiyorum ama mazotta kokuyor

Upvote 0

Geri
Üst Alt