Golf 7, EPC, Elektronik el freni ve auto hold hatası


aoatr

Üye
Katılım
13 Mar 2024
Mesajlar
62
Tepkime puanı
28
Konum
Kayseri
İsim
Ali
Araç
Golf 7
Bugün uzun yolda aracı biraz zorlayınca anlık çekiş düşüklüğü sonrasında EPC lambası yandı. Yaklaşık 1 km sonra aracı durdurup tekrar çalıştırdım, epc lambası söndü ama bu sefer de elektronik el freni ve auto hold hatası uyarısı verdi. Şuan ekranda sarı üçgen içinde ünlem işareti olarak duruyor. Bu neden kaynaklanır? Önemli bir sorun olur mu? Sonrasında 100km den fazla yol yaptım çekişinde vs bir sorun olmadı ama auto hold çalışmıyor.
 
1.6 TDI aracımda aynı durumu yaşadım, sıkıştırdım aracı bir aradan kaçıyordum, dizel motor lambası yaktı, aynı şekilde çekiş düşüklüğü ve uyarı lambaları da ortaya çıktı. Aracı kapatıp açtım arızalar silindi ancak çekiş düşüklüğü devam ediyordu. Araba 60 km/h'ı geçmiyordu, başta turbo hortumu falan sandım, meğerse araçlar (motor farketmeksizin MQB araçlar) çok zorlanırsa, bir sorun sezerse sorunun ilerlememesi adına kendini korumaya alıyormuş. Bilgisayara bağlayıp arıza(lar)yı siliyorlar ve düzeliyor. Servise götürün, en azından arızalar okunmuş olur, ancak %90 dediğim gibi, şimdiden geçmiş olsun, iyi sürüşler.
 
Aynı dediğiniz gibi bir sorun sanırım. Teşekkür ederim. Gidişinde bir sıkıntı yok gibi ama sanki hafif yokuşlarda bile geri kaçırıyor gibi, kavrama hemen gerçekleşmiyor. 60ı geçiyor 120-130la da gidiyor ama dediğiniz gibi sanki bir tutukluk var araçta.
 

Geri
Üst Alt