Araç Altı Zırh (Ses Yalıtımı)

emreqoral

Üye
İsim
Emre
Araç
Mk7 - 1.2 - 2016
Merhabalar. Araç altına, davlumbaza vs. uygulanan ses yalıtımı için yapılan uygulama ne kadar mantıklı. Bir video gördüm, aracın altına komple sıkıyorlar. Zararı veya dezavantajı var mıdır ?

Bu araç tofaş değil hocam altında plastik bakalit kaplamalar var ses gelmeyecek diye altını zift kaplarsanız araç mahvolur. Çok izalasyon yapmak istiyorsanız için döşemeyi söktürüp gerçekten ses izalasyon sağlayan malzemelerle araç içini kaplamak daha fazla etkilidir.

Bu araç tofaş değil hocam altında plastik bakalit kaplamalar var ses gelmeyecek diye altını zift kaplarsanız araç mahvolur. Çok izalasyon yapmak istiyorsanız için döşemeyi söktürüp gerçekten ses izalasyon sağlayan malzemelerle araç içini kaplamak daha fazla etkilidir.
Tofaş’tan ziyade Mercedes’ler Audi’ler vs lüks araçlara da uygulayan çok hocam. Değerli yorumunuzu ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

İlk baş kapilara ve döşemelerine yaptir.iyi gecelektir.daha fazlasini istersen zemin halisini kaldir altina yalitim kaplattir.araç altina zift bende düşündüm altina bakinca bir sürü ekipman var vazgeçtim

Merhabalar. Araç altına, davlumbaza vs. uygulanan ses yalıtımı için yapılan uygulama ne kadar mantıklı. Bir video gördüm, aracın altına komple sıkıyorlar. Zararı veya dezavantajı var mıdır ?

Araç altı uygulamalar genelde ses yalıtımı için değil paslanma ve çürümeye karşı yapılan izolasyon işlemleridir. Bu işlemlerin ses izolasyonuna %5 den fazla bir katkısı olmaz. Ama paslanmaya karşı gerekli bir uygulamadır. Tabi doğru şekilde uygun malzeme ile yapıldığında.

Ses izolasyonu için en etkili yöntem: Araç içi döşeme halısı altına ve kapı içlerine yapılan uygulamalardır.

Araç altı koruması için ise: zift veya pütür yerine , doğru malzemeler kullanarak, iyi bir ön hazırlık ve temizlik sonrası yapılacak mum uygulamasıdır.

Geri
Üst Alt